PNL a transmis, vineri seară, că aproape 2 miliarde de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanţie Returnare, introdus de ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet. Acesta a vizitat Containere FDC, o companie băcăuană cu capital 100% românesc şi cu peste 100 angajaţi, care şi-a adăugat în portofoliu realizarea de containere special concepute pentru încorporarea şi operaţionalizarea RVM-urilor, aparatele automate pe care le folosim pentru colectarea ambalajelor SGR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aproape 2 miliarde de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanţie Returnare (SGR), introdus de ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet. În doar nouă luni, sistemul a gestionat returnarea a peste 5 milioane de ambalaje zilnic. De la PET-uri şi sticle până la doze de aluminiu, acest sistem a îmbunătăţit semnificativ economia circulară din România şi a adus o contribuţie importantă la reducerea poluării”, a transmis, vineri seară, PNL, pe pagina de Facebook.

La rândul său, ministrul Mircea Fechet afirmă că sunt mii de locuri de muncă directe şi indirecte în România, datorită Sistemului de Garanţie - Returnare.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Avem nu doar o ţară mult mai curată decât cea de la începutul mandatului meu de ministru al Mediului, ci, împreună cu dumneavoastră, cu toţi românii, avem mii de locuri de muncă acasă, pentru români, în toate industriile care se dezvolta datorită SGR. Am fost astăzi la Containere FDC, o companie băcăuană cu capital 100% românesc şi cu peste 100 angajaţi, care şi-a adăugat în portofoliu realizarea de containere special concepute pentru încorporarea şi operaţionalizarea RVM-urilor, aparatele automate pe care le folosim pentru colectarea ambalajelor SGR”, a scris Fechetb pe Facebook.

Acesta precizează că firma are o capacitate de producţie lunară de aproximativ 200 containere, pentru fabricarea cărora foloseşte forţă de muncă de pe plan local (municipiul Bacău şi comunele din jur - Nicolae Bălcescu, Sărata, Luizi Călugăra, Tamaşi, Gioseni).

”Vă garantez că a trecut testul de calitate, fiind, printre altele, furnizorul UMB, constructorul care lucrează şi va livra în acest an peste 80 km pe A7. Tot la FDC se produc containere monobloc şi modulare care pot fi integrate atât în construcţii rezidenţiale, comerciale şi industriale, cât şi în cele destinate instituţiilor publice, aşa cum sunt spitalele, şcolile sau grădiniţele”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.