Datele sondajului de opinie comandat de filiala USR Constanţa, realizat cu o săptămână înainte de alegerile locale din 9 iunie, confirmă că Stelian Ion este singurul candidat care îl poate învinge pe Vergil Chiţac, aflat în scădere în preferinţele constănţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sondajului, Stelian Ion ar obţine 27,7% din voturile constănţenilor, la o distanţă foarte mică de voturile pe care le-ar obţine actualul primar – 27,9%. În comparaţie cu datele din sondajul de opinie realizat, la solicitarea USR, la finalul lunii aprilie, Stelian Ion a câştigat încrederea tot mai multor constănţeni (1,9%), în timp ce Vergil Chiţac este în scădere (1,4%). Pe locul trei, la o diferenţă mare de voturi, este plasat candidatul PSD, cu 18,8%. (18,5% în sondajul anterior).

Stelian Ion:Constănţenii sunt convinşi de proiectele noastre şi apreciază că avem soluţii. În toate discuţiile avute în această perioadă, când vorbeam de proiecte pentru cartierul în care ei locuiesc, ne-au spus că regăsesc în programul meu preocupările lor şi că pentru asta mă vor vota. Constănţenii au înţeles şi jocul PSD-PNL în Constanţa, care merg „separat” la alegeri, dar împreună în susţinere şi interese de grup. Orice vot pentru Vergil Chiţac este un vot şi pentru PSD, să fie păstrat la putere.

Candidatul ADU la Primăria Constanţei, Stelian  Ion, va continua să fie în mijlocul constănţenilor în zilele rămase până la alegeri şi va merge, ca şi până acum, prin cartierele Constanţei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Stelian Ion:În toată activitatea mea, am pus Constanţa pe primul loc şi am promis că voi face orice să o eliberez din mâinile cartelului mafiot care a confiscat-o în ultimii 34 de ani. Constanţa nu mai trebuie să stea nicio zi în strânsoare PSD-PNL care o sufocă, nu mai trebuie să stea în subdezvoltare, fără investiţii, fără grădiniţe şi şcoli pentru copiii noştri, fără parcuri sigure şi curate. Celor care încă nu s-au hotărât cu cine să voteze pe 9 iunie le spun că au şansa reală să schimbe ceva şi că vor găsi, cu siguranţă, un proiect care să îi intereseze în programul meu.

De peste 30 de ani, PSD şi PNL au făcut ce au vrut în oraşul nostru şi l-au adus aproape de faliment. Este stringentă o schimbare, să ne salvăm oraşul. Soluţia este să vină constănţenii masiv la vot, să nu stea acasă. Orice absenţă de la vot înseamnă un vot pentru Vergil Chiţac, adică pentru PSD şi PNL.

Schimbarea nu se produce dacă stăm acasă, ci dacă venim la vot. Putem opri hoţia şi interesele mafiote din Constanţa şi să decidem noi, constănţenii, pentru Constanţa.“

Sondajul a fost realizat în perioada 1-3 iunie 2024. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI (interviuri telefonice).

Volumul eşantionului N = 1.000

Tipul eşantionului: SRS – reprezentativ pe variabilele socio-demografice.

Eroare statistică: 3,1%

Grad de încredere: 95%

Sondaj realizat de Asociaţia Democraţia în Mileniul 3 la comanda USR.

(Acest material a fost plătit de USR

Cod unic de identificare:  41240005)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.