Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că va ieşi pe traseu cel de-al 100-lea tramvai din lotul de 100 pe care compania Astra Arad le-a furnizat către Bucureşti. El a afirmat că această companie a respectat graficul asumat iniţial, chiar dacă au fost probleme de finanţare din parta municipalităţii. Edilul a mai anunţat că tramvaiele sosite în cadrul acestui contract au deja parcurşi peste opt milioane de kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Suntem la sfârşitul unui proiect foarte important pentru bucureşteni. În spatele nostru avem cel de-al 100-lea tramvai din lotul 100 pe care compania astra Arad le-a furnizat către municipiul Bucureşti, mare parte din bani pe fonduri europene. Vreau în primul rând să mulţumesc companiei Astra pentru că a trecut peste problemele care au fost, inclusiv de finanţare, inclusiv acum avem o întârziere de finanţare şi a respectat graficul pe care şi l-a asumat. Tramvaiele care au venit deja au peste 8 milioane de kilometri parcurse în Bucureşti şi bucureştenii le cunosc, sunt silenţioase, fiabile, sunt ceea ce trebuie să aibă Bucureştiul în 2024”, a declarat, luni, Nicuşor Dan.

El a amintit că în acest mandat a adus 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”După cum ştiţi am adus în mandatul acesta care se încheie încă 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze pe fondul de mediu şi pe fonduri europene. De asemenea avem toate contractele semnate pentru modernizarea a 50 de kilometri linie de tramvai. Se lucrează în momentul de faţă pe linia 5, pe Barbu Văcărescu şi sperăm să terminăm anul acesta şi se lucrează la intrarea în depoul Titan. Am fi pregătit să începem celelalte loturi, însă există o întârziere pe banii europeni, deci probabil că lucrările la celelalte loturi vor începe undeva la începutul lunii mai 2025”, a explicat primarul Capitalei.

Nicuşor Dan prezentat şi alte proiecte legate de dezvoltarea infrastructurii pentru tramvai.

”În afară de asta, tot legat de tramvai, după cum ştiţi avem în curs studii de fezabilitate pentru traversarea Pieţei Unirii, pentru prelungirea liniei de tramvai până la complexul comercial din Băneasa, de pe Bucureşti-Ploieşti, de asemenea prelungirea liniei de tramvai până la complexul de pe Bucureşti-Târgovişte, de asemenea parte din inelul median şi de asemenea Prelungirea Dimitrie Pompeiu până la Barbu Văcărescu”, a mai declarat Nicuşor Dan.

El a fost întrebat şi care au fost motivele pentru care s-au înregistrat întârziere la plata tramvaielor de la Astra Arad.

”Pentru că pe de o parte noi am primit din taxele şi impozitele bucureştenilor cu un miliard de lei mai puţin decât în lunile corespunzătoare ale anului trecut şi pe de altă parte încă avem şi pe termie, şi pe tramvai avem bani pe care noi i-am plătit în avans şi care nu ne-au fost decontaţi fie de Ministerul Fondurilor, fie de agenţie”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.