Moţiunea depusă de Ludovic Orban, în baza căreia a intrat în competiţia internă pentru preşedinţia PNL, este intitulată ”Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei” şi are ca obiective câştigarea alegerilor prezidenţiale, a alegerilor locale şi parlamentare, precum şi formarea Guvernului de către PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ţinta noastră este transformarea Partidul Naţional Liberal în cea mai puternică forţă politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării şi afirmării naţiunii române în lume”, se arată în debutul moţiunii depuse luni de Ludovic Orban, pe baza căreia îşi doreşte câştigarea funcţiei de preşedinte al PNL.

Orban afirmă că libertatea este valoarea politică a doctrinei PNL şi explică faptul că fără libertate politică, libertate economică, egalitate de şanse şi libertatea fiecărui cetăţean de a acţiona pentru împlinirea idealurilor nu este posibilă dezvoltarea.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ludovic Orban face şi o trecere în revistă a momentelor istorice în cadrul cărora PNL a fost un actor important - unirea Principatelor Române în 1859, adoptarea primei Constituţii în 1866, războiul de Independenţă în 1877-1878, proclamarea Regatului României în 1881, Primul război mondial în 1916-1919, Marea Unire în 1918, adoptarea principiului votului universal în 1918, lărgirea democraţiei româneşti prin Constituţia din 1923, reapropierea României de aliaţii săi occidentali după 1990, reactivarea şi accelerarea tratativelor pentru intrarea în NATO după 1999, intrarea României în Uniunea Europeană în 2007.

”Partidul Naţional Liberal are nevoie, la toate nivelele, de lideri, nu de şefi. Liderul este omul care inspiră, care indică direcţia şi îi convinge pe oameni să îl urmeze pentru că dă încredere şi energie grupului. Şeful, în schimb, este doar un om numit, aflat conjuctural într-o poziţie superioară ierarhic, fără a fi câştigat aprecierea şi susţinerea grupului”, se mai arată în moţiunea lui Ludovic Orban.

Documentul prevede şi că unul dintre obiectivele principale ale viitoarei conduceri va fi desăvârşirea fuziunii între PDL şi vechiul PNL, care, pentru a deveni realitate, trebuie să facă ”să dispară etichetarea şi discriminarea” între membrii partidului.

Ludovic Orban îşi propune instituirea ”unei reale democraţii” în partid prin ”radierea” delictului de opinie, respectarea ”cu stricteţe” a instituţiei votului secret şi eliminarea ”interimatelor prelungi” numite de către conducerea centrală.

”Promovarea la «excepţional», aducerea traseiştilor pe final de mandat, apariţia de «prospături» din afara partidului la momentul întocmirii listelor cu candidaţi, trimiterea de la centru a unor candidaţi de tip «Agamiţă Dandanache», numirea sau susţinerea de demnitari străini partidului sunt practici care vor dispărea din viaţa PNL. Resursa umană internă trebuie cultivată, fidelizată şi dezvoltată”, se mai arată în moţiunea lui Orban.

El îşi doreşte şi îmbunătăţirea comunicării interne a PNL, o modalitate în acest sens fiind realizarea unei platforme online care să permită accesul membrilor la toate informaţiile importante din viaţa partidului, decizii ale organismelor de conducere de la toate nivelele, poziţii publice ale partidului, voturile date de parlamentarii PNL, de grupurile de consilieri locali şi judeţeni, documente politice, programe sectoriale.

”Platforma de comunicare va servi pentru consultarea periodică a tuturor membrilor PNL (consultări de tip referendum) pe teme importante din viaţa publică, pentru evaluarea comunicatorilor PNL de către membri, pentru comunicarea pe orizontală între membrii partidului şi va putea fi folosită ca o interfaţă a comunicării partidului cu societatea”, se mai arată în moţiune.

O relaţie specială îşi propune Orban să aibă cu primarii şi cu toţi aleşii PNL din administraţia locală prin înfiinţarea unui departament special în cadrul secretariatului general, care să preia propunerile legislative susţinute de primari şi să le acorde sprijin acestora contra abuzurilor administraţiei centrale.

Ludovic Orban vrea şi revitalizarea organizaţiilor din teritoriu ale PNL astfel încât să nu mai existe filiale cu rezultate ”mediocre” de 10-15%, în acest sens el propunând ca toate organiziile locale să aibă sediu de partid şi program de lucru cu publicul şi program de audienţe ale aleşilor locali.

”Moţiunea noastră este înainte de toate un apel la unitate. Credem cu tărie în capacitatea Partidului Naţional Liberal de a conduce ţara spre un viitor bun. Credem cu tărie în faptul că fără partidul nostru acest viitor este în pericol. Mai mult decât orice, această moţiune este expresia încrederii pe care o avem în resursele societăţii româneşti, în rolul de lider pe care trebuie să îl împlinească Partidul Naţional Liberal şi în forţa noastră de a asigura, în deplin parteneriat cu cetăţenii, dezvoltarea României”, concluzionează Ludovic Orban în documentul depus în sprijinul candidaturii sale la preşedinţia PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.