Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiţii în valoare de peste 100 milioane de dolari, că prin tot ceea ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc. El a arătat că îşi aduce aminte ce a însemnat pentru el un Pepsi, şi anume era singura băutură occidentală produsă în România, se vindea la 250 de mililitri, în sticlă de sticlă şi de obicei o bea doar când eram în vacanţă pe litoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Niciunul dintre noi nu avem în ficare zi această şansă, de a vedea, în prezent, o fabrică a viitorului. Pentru această investiţie extraordinară, vă felicit din toată inima! Cu toţii ne raportăm şi ne aducem aminte de copilărie şi îmi aduc aminte ce a însemnat pentru mine un Pepsi. Era singura băutură occidentală produsă în România. Se vindea la 250 de mililitri, în sticlă de sticlă şi de obicei o beam doar când eram în vacanţă pe litoral. Astăzi, împreună cu echipa de la comunicare, am făcut şi un exerciţiu, să vedem dacă ne amintim şi costul. Eu mi-am amintit, era 2,5 lei sticla de Pepsi”, a spus premierul. Marcel Ciolacu a arătat că această băutură reprezenta un simbol al unei vieţi la care tânjeam cu toţi.

”Azi, Pepsi a devenit unul dintre brandurile cu care trăim, parcă, de o viaţă. Cei 30 de ani de prezenţă în România definesc, practic, o generaţie. Este generaţia care a crescut în democraţie, care s-a dezvoltat şi împlinit în libertate. Este generaţia care a construit o Românie ce se modernizează astăzi, în cel mai susţinut ritm din întreaga sa istorie. Iar, prin tot ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc. Pentru mine, ca premier, Pepsi este modelul investitorului de calibru în economia românească. Sunteţi o companie care face, iată, o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi aţi adus echipamente de ultimă generaţie. O companie care îşi dovedeşte grija faţă de mediu. Folosiţi tehnologii sustenabile, panouri solare, vehicule hibride sau electrice şi aveţi o viziune care propune ca ambalajele să nu ajungă vreodată deşeuri”, a completat şeful Executivului.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ciolacu a mai spus că Pepsi este un investitor străin care foloseşte de 25 de ani un sistem de furnizori locali, care sprijină constant comunităţile, în special cele defavorizate, un mare angajator, care îşi construieşte viitorul prin parteneriatul cu actorul-cheie din educaţia românească, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

”Am lăsat spre final un lucru important lucru pentru mine şi pentru Guvernul României, şi anume că dvs contribuiţi să reducem deficitul comercial al ţării. Sunteţi o companie care exportă producţia de aici către alte 16 state din lume. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă asigur de toată aprecierea şi respectul meu”, a mai spus premierul.

”Sigur, oricât v-aş lăuda, cu certitudine nu veţi uita şi nu aţi uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc, cu actualul ministru al Finanţelor, suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conţinut mare de zahăr. Sunt foarte conştient de asta. Deşi cred că îl voi îndurera pe ministrul finanţelor, vă rog să vă concentraţi pe băuturi cu mai puţin zahăr şi evident, către chipsuri cu mai puţină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenţi la impactul acestor produse asupra sănătăţii lor.”, a completat premierul Ciolacu. 

El a mai precizta că îşi doreşte ca, în scurt timp, să fie nevoit să constate că această măsură de impozitare suplimentară a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conţinut şi nici impact bugetar.

”Cred că tărie că acesta este un viitor sănătos atât pentru afacerea dumneavoastră, cât şi pentru România. Şi, pentru că vorbim de viitor, mi-aş dori să îmi spuneţi şi mie secretul creşterii de profit de anul trecut, peste 2.000 la sută. Dacă ar mai fi încă 10 mari investitori cu asemenea profit, sigur şi vă spun că am făcut socotelile, bugetul ar fi pe excedent, nu pe deficit.”, a spus premierul în discurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.