Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate, decizia fiind de amânare până la 1 ianuarie 2026 a aplicării noului mod de calcul. Premierul a mai spus că va exista şi un calendar de creştere graduală a accizelor la bere, pentru o mai bună predictibilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul şedinţei Executivului că anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate. 

”Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul a valorii impozabile pentru clădiri, pe baza valorii din studiile de piaţă. Până atunci, Ministerul Finanţelor trebuie să îşi construiască o structură specializată, iar Agenţia de Cadastru are obligaţia de a furniza date către această structură”, a precizat şeful Executivului. 

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El arată că au preluat solicitările mediului de afaceri şi în cazul obligativităţii firmelor de a folosi automate de produse şi case de marcat electronice legate la serverele Fiscului.

”E vorba de o nouă tehnologie ce tipăreşte pe bon informaţii tip cod QR. Este evident că mulţi agenţi economici din zona IMM-urilor nu sunt pregătiţi încă, astfel că am extins termenul-limită până la 1 septembrie 2025”, a explicat premierul. 

”Alte veşti bune vin în privinţa accizei la bere. Până acum, nivelul accizelor la bere se actualiza la 1 ianuarie cu inflaţia pe ultimele 12 luni, calculata în septembrie anul anterior. Propunem un alt model de calcul, de fapt unul cerut de industrie: un calendar de creştere graduală a accizelor la bere pentru o mai bună predictibilitate”, a mai anunţat Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.