Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, afirmă, marţi, că liberalii ”reacţionează la scorurile politice jenante cu care sunt creditaţi” şi ”au ajuns să inventeze măsuri la care, în realitate, PNL s-a opus în Parlament”, referindu-se la creşterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3.000 de lei. Reacţia lui Romaşcanu vine după ce deputatul PNL Florin Roman a anunţat că ministrul liberal al Finanţelor, Marcel Ioan Bolos, va pune azi în dezbatere publică un proiect de OUG, prin care creşte de la 2000-3000 de lei plafonul de neimpozitare pentru pensionarii din Armata şi sistemul de siguranţă şi ordine publică, la solicitarea PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Colegii liberali, membri ai coaliţiei de guvernare, reacţionează la scorurile politice jenante cu care sunt creditaţi cu contorsionarea aberantă a realităţii. Penibilul este cotidian, dar, periodic, unele declaraţii merg în zona delirului. Ultima, dar nu cea din urmă, din păcate: au ajuns să inventeze măsuri la care, în realitate, PNL s-a opus în Parlament, chiar săptămâna trecută.

Concret, încordatul domn Florin Roman spune că Nicolae Ciucă i-ar fi cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, creşterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3.000 de lei, iar ministrul lucrează acum să execute ordinul”, a scris, marţi, pe Facebook, Lucian Romaşcanu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Purtătorul de cuvânt al PSD afirmă că acest lcuru este ”fals integral”.

”Săptămâna trecută, în Parlament, la proiectul de lege privind creşterea pragului de impozitare al pensiilor publice la 3.000 de lei, PSD a propus liberailor să facem acelaşi lucru şi cu pensiile militare. Răspunsul lor ferm a fost NU. Nu am înţeles exact de ce s-a opus PNL acestei decizii, poate s-au gândit că subiectul pensiei militare nu îl avantajează pe liderul său, Dl. Nicolae Ciucă”, a mai scris Romaşcanu.

Potrivit acestuia, ”declaraţiile publice ale premierului Marcel Ciolacu, chemarea la guvern a ministrului Boloş pe această temă arată ferm că Partidul Social Democrat susţine că şi pragul la pensiile militare trebuie crescut la 3.000 de lei, ca la pensiile publice, fiindcă asta înseamnă echitate”.

Reacţia lui Romaşcanu vine după ce deputatul PNL Florin Roman a anunţat că ministrul liberal al Finanţelor, Marcel Ioan Bolos, va pune azi în dezbatere publică un proiect de OUG, prin care creştem de la 2000-3000 de lei, plafonul de neimpozitare pentru pensionarii din Armata şi sistemul de siguranţă şi ordine publică, la solicitarea PNL.
 
”Tot PNL a impus legea, prin care creştem plafonul pentru pensionarii din sectorul public, cu 3 milioane de beneficiari. Vorbim de circa 200.000 de beneficiari şi un impact financiar de 80 milioane lei. Înlăturăm astfel o altă discriminare a PSD şi a domnului Ciolacu”, a scris Roman pe Facebook.
 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.