Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş vor avea, vineri, o întâlnire pe tema pregătirii summit-ului NATO de la Varşovia, informează Guvernul, discuţiile având loc la o zi după vizita în România a secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg, şi a inaugurării bazei de la Deveselu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întâlnirea dintre preşedinte şi prim-ministru va avea loc la ora 10.00, potrivit unui anunţ al Guvernului.

Summit-ul NATO de la Varşovia va avea loc pe 8 şi 9 iulie, fiind prima reuniune a şefilor Alianţei după aproape 2 ani, de la summit-ul din Ţara Galilor.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Discuţiile dintre premier şi preşedinte au loc la o zi după ce în România s-a aflat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum şi adjunctul Secretarului Apărării al SUA, Robert Work, în contextul inaugurării scutului antirachetă de la Deveselu.

Klaus Iohannis a declarat, joi, după întâlnirea cu Jens Stoltenberg, că aşteptările României de la summit-ul de la Varşovia sunt pentru sporirea prezenţei militare în regiune, cu asigurarea unei prezenţe permanente la Marea Neagră.

”Este esenţial ca la Varşovia să agreăm decizii corecte şi echilibrate în raport cu provocările şi riscurile de securitate care s-au conturat în vecinătatea spaţiului euro-atlantic. Hotărârile pe care le vom lua trebuie să fie în spiritul solidarităţii”, a spus Iohannis.

Şeful statului a precizat că, în discuţiile cu Jens Stoltenberg, a accentuat aşteptările României de la summit-ul NATO de la Varşovia: sporirea prezenţei militare în regiune.

”Ne dorim stabilirea cadrului unei prezenţe aliate navale permanente la Marea Neagră”, a subliniat Iohannis.

Preşedintele a precizat că România va continua să acorde o importanţă deosebită pentru includerea Mării Negre în toate procesele aliate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.