Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut, luni, premierului Dacian Cioloş să facă urgent o propunere la Ministerul Sănătăţii, pe motiv că un minister ”atât de greu, cu tot bagajul de hibe” nu poate funcţiona cu ministru interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”I-aş cere domnului prim-ministru astăzi, cu tot respectul, să facă urgent o numire la Sănătate pentru că acest interimat... nu cred că e bine să ne mai jucăm cu interimatul astăzi. Domnia sa pleacă, dacă nu mă înşel, duminică în Statele Unite, are nişte dosare grele de studiat (...) Mi-e greu să cred că un minister atât de greu, cu bubele din sistem, cu tot bagajul ăsta de hibe administrative poate funcţiona cu interimar primul-ministru. Simt nevoia să văd că de la Guvern porneşte o propunere de om energic, de preferat, dar asta e o opţiune personală, un om care să nu fi mai avut de a face cu sistemul sanitar din România, să nu  fi fost prizonier acestui sistem anterior şi să-l văd că rapid începe să îşi facă treaba pentru că altfel nu ştiu cum o scoatem la capăt”, a spus Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Premierul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii pentru a coordona direct şi a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate”, se arată într-un comunicat al Guvernului dat publicităţii în urmă cu o săptămână.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat, din funcţie pe 9 mai. 

Demisia ministrului Sănătăţii are loc în plin scandal legat de dezinfectaţii diluaţi folosiţi în spitale şi livraţi de Hexi Pharma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.