Preşedintele AUR, George Simion, afirmă joi că România trebuie să aibă un comisar european care s apere neclintit interesele naţionale iar Victor Negrescu nu este o soluţie.
”România trebuie să se ridice la înălţimea demnităţii sale şi să îşi apere drepturile cu fermitate. Avem nevoie de un comisar european care să fie mai mult decât un simplu funcţionar de la Bruxelles, un român care să lupte pentru ţara noastră cu devotament şi curaj. Victor Negrescu nu se încadrează în această tipologie!”, spune Simion într-un comunicat oficial.
El precizează că, până acum, numirea comisarilor europeni din partea României a fost deseori rezultatul unor calcule politice interne, dictată de interesele PSD şi PNL.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
”Acest mod de a privi funcţia de comisar european trebuie să ia sfârşit. Postul de comisar nu este un trofeu politic, ci este vocea României în rândul marilor naţiuni europene. Consider că Victor Negrescu, propunerea PSD, nu este o soluţie pentru acest post şi, atât eu, cât şi colegii AUR, o respingem ferm”, a mai arătat George Simion.
Preşedintele AUR mai scrie că anul trecut, ”Negrescu îi cataloga în plenul legislativului european de la Strasbourg ca fiind un partid extremist, care a decis să politizeze educaţia, spunea el, referindu-se că incităm la ură când atacăm cadrele didactice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative”.
”Despre unele cadre didactice de la SNSPA, care hărţuiau sexual studentele, timpul a demonstrat deja, iar despre felul în care SNSPA face partizanat politic, fie contra AUR, fie contra lui Mircea Geoană, puteţi constata de pe site-ul oficial, snspa.ro, sau din declaraţiile rectorului Pricopie. Trebuie să numim un comisar care să lupte pentru România De-a lungul istoriei recente, am văzut cum ţara noastră a fost tratată de multe ori ca un actor secundar în cadrul Uniunii Europene. Subvenţiile agricole, esenţiale pentru economia României, au fost printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Asta în timp ce fermierii din alte state membre beneficiau de susţinere mult mai generoasă. Acest tratament inechitabil trebuie să înceteze”, spune Simion.
El menţionează că ”România are acelaşi drepturi ca orice altă naţiune din Uniunea Europeană, iar vocea noastră trebuie să fie auzită şi respectată”.
”Este esenţial ca, de această dată, să numim un comisar european care să nu mai fie un simplu executant al intereselor de la Bruxelles, ci un apărător neobosit al intereselor României”, continuă Simion.
Potrivit lui Simion, până acum, comisarii noştri au fost numiţi mai degrabă pe criterii politice decât pe baza unei autentice dedicări faţă de ţară.
”Această abordare trebuie să se schimbe radical. Primii noştri comisari europeni, deşi au ocupat poziţii importante, nu au reuşit să aducă beneficii reale României. Leonard Orban, de exemplu, a gestionat portofoliul pentru Multilingvism şi, deşi a coordonat un buget de 1,2 miliarde de euro, impactul său pentru România a fost nesemnificativ. Dacian Cioloş a avut în administrare portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, unul dintre cele mai importante din Uniunea Europeană. Cu un buget uriaş de 50 de miliarde de euro, el ar fi trebuit să se asigure că România primeşte fondurile necesare pentru a-şi susţine fermierii şi a-şi dezvolta sectorul agricol. Cu toate acestea, România continuă să fie una dintre ţările care primesc cele mai mici subvenţii pentru agricultură, iar fermierii noştri încă se confruntă cu dificultăţi majore. Corina Creţu, în timpul mandatului său, a coordonat Politica Regională. Deşi avea responsabilitatea distribuirii fondurilor structurale care ar fi putut contribui la dezvoltarea infrastructurii şi a regiunilor defavorizate din România, rezultatele pentru ţara noastră au fost modeste. Fondurile europene au fost adesea insuficient accesate, iar proiectele de dezvoltare nu au avut impactul aşteptat. Adina-Ioana Vălean, actualul comisar pentru Transporturi, deşi a avut un portofoliu extrem de important pentru România, nu a reuşit să aducă proiecte majore de infrastructură în ţara noastră. România continuă să fie una dintre ţările cu cea mai slab dezvoltată infrastructură de transport din Uniunea Europeană, iar contribuţia comisarului Vălean la schimbarea acestei realităţi a fost, din păcate, limitată”, arată preşedintele AUR în comunicat.
El arată că trebuie să numim un comisar care să lupte pentru România, care să se asigure că ţara noastră nu mai este marginalizată şi care să pună pe primul loc drepturile noastre egale în cadrul Uniunii Europene.
”România trebuie să se asigure că următorul nostru comisar european va fi un adevărat patriot, un profesionist care să pună mai presus de orice interesele României. Comisarul european din partea României trebuie să fie nu doar un reprezentant, ci un apărător al suveranităţii noastre naţionale. Un om care să înţeleagă că România are propria sa voce, propriile sale interese, şi care să lupte neobosit pentru ca acestea să fie respectate”, mai afirmă acesta.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.