Preşedintele USR, Elena Lasconi, a transmis, miercuri seară, un mesaj premierului Marcel Ciolacu, acuzându-l pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, de nepăsare. Reacţia vine după ce doi medici din Bucureşti au fost reţinuţi pentru omor calificat cu premeditare, în cazul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnule Marcel Ciolacu, dacă un om drag dumneavoastră ar fi tratat la ora asta într-un spital din România, aţi sta liniştit ştiind că Rafila este şef peste Sănătate? Aţi sta liniştit acum, că aţi văzut cum a încercat să ascundă adevărul în cazul morţii a 17 oameni? Oameni ca mine şi ca dumneavoastră. Niciodată în istoria recentă a României nu am avut un ministru PSD atât de nepăsător faţă de nevoile pacienţilor. NICIODATĂ”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Elena Lasconi.

Aceasta afirmă că ”nu ai cum să nu te cutremuri când vezi cum Rafila a încercat să muşamalizeze abaterile grave de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzând deficienţe de comunicare în loc să acţioneze”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”A ignorat avertizările medicului care a semnalat încălcări grave ale protocoalelor medicale şi ale dreptului la viaţă al pacienţilor. A încercat să ascundă mizeria sub preş, în loc să scoată la lumină problema şi să o rezolve aşa cum îi cere funcţia. Reforma Sănătăţii, domnule Ciolacu, pentru dumneavoastră este doar o vorbă. Pentru cei care plătesc taxe să întreţină acest sistem, reforma lui nu va fi o realitate atât timp cât lăsaţi să decidă oameni care nu au nici măcar ruşine”, a mai transmis preşedintele USR.

Elena Lasconi a adăugat: ”Domnule Ciolacu, Rafila chiar nu răspunde pentru nimic?”.

Liderul USR s-a referit la ”vizitele în Cuba, plătite din bani publici, fără rezultate pentru pacienţi”, dar şi la faptul că Rafila ”a lăsat România fără 740 de milioane de euro din PNRR şi fără spitale noi”.

”Chiar nu răspunde pentru nimic? Ce încredere să mai aibă pacienţii în sistemul medical când văd că, de la cel mai înalt nivel, omul care îl conduce minte, ascunde, nu îşi asumă nimic, nu are niciodată soluţii, e mai mult analist decât decident politic?! Ce vede acum o ţară întreagă în cazul Pantelimon este fără precedent, iar dumneavoastră, domnule Ciolacu, aveţi puterea să faceţi ceva. Faceţi, dar pentru oameni, nu pentru prietenii de la partid”, a mai scris Elena Lasconi pe Facebook.

Doi medici şi o asistentă au fost reţinuţi de către procurori în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, fiind deocamdată probată uciderea intenţionată a unui pacient de 54 de ani prin scăderea dozei dintr-un medicament. Medicii sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare. 

Într-un interval de patru zile au fost reclamate 17 morţi suspecte, iar ancheta procurorilor continuă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.