Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pentru DC News, a spus că afirmaţiile critice ale unor miniştri legate de deciziile Parlamentului şi de guvernarea anterioară arată că unii membri ai Guvernului au prins aripi după ce PSD şi ALDE au anunţat că nu vor depune moţiune de cenzură, însă Dragnea a avertizat că atacurile la Parlament vor fi sancţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebat dacă vor exista sancţiuni legate de comentariile făcute de unii membri ai cabinetului faţă de decizii ale Parlamentului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Da, vor fi sancţionate. Oamenii aceştia nu înţeleg că Parlamentul trebuie să fie respectat. Este forul legislativ al României şi este instituţia care i-a desemnat, care i-a uns să fie miniştri. Numai că ei nu înţeleg lucrul acestea. Probabil că, după ce au auzit de la mine şi de la domnul Tăriceanu că nu intenţionăm acum să depunem moţiune de cenzură, au prins ceva aripi. S-ar putea să fi făcut o evaluare greşită”.

În schimb, preşedintele PSD crede că Dacian Cioloş este ”un om de bună credinţă”, chiar dacă a refuzat să-l demită pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după adoptare moţiunii simple împotriva sa în Camera Deputaţilor. ”Ce mă nemulţumeşte şi este de neînţeles este de ce îl ţine în braţe pe ministrul Agriculturii (...) Este şi o lipsă de respect faţă de Parlament”, a spus Dragnea.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Liviu Dragnea a precizat că a avut o convorbire la telefon cu prim-ministrul Dacian Cioloş pentru a pregăti o întâlnire între şeful Guvernului şi conducerea PSD. ”O să fac întâlnire cu premierul Cioloş în funcţie de programul dumnealui”, a precizat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis, miercuri, că regretă votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari şi a precizat că, prin restauraţie, ea înţelege o tiranie parlamentară.

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost nu de mult somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai înţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, raspund: Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetăţii", a scris Raluca Prună pe Facebook.

Oficialul a mai spus că se teme de probabilele atacuri a căror ţintă va fi. "Nu regret avalanşa de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe", a încheiat Prună.

Tot miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, i-a trimis o scrisoare deschisă fostului premier Victor Ponta urmare a acuzaţiilor acestuia la adresa actualului Guvern, în care enumeră problemele lăsate de fosta guvernare şi în care spune că Executivul Cioloş a greşit fiind ”prea elegant până acum”. ”Am muncit tăcuţi la repararea politicilor lăsate de politicieni ca dumneavoastră. A venit vremea să vorbim. Vom mai vorbi. Şi nu în şoaptă”, avertizează Ghinea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.