O discuţie despre proiectul care să dea posibilitatea şefului statului să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare a avut loc în data de 3 aprilie între preşedinţii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu şi preşedintele Klaus Iohannis,, iar atunci, Ciolacu a promis iniţial sprijin pentru demers, ca ulterior să se râzgândească. După ce PSD a refuzat să susţină iniţiativa liberală vizând candidatura lui Iohannis pentru Parlament, liderul PNL Nicolae Ciucă nu mai vrea să participe la şedinţele coaliţiei decât pe subiecte ce ţin de activitatea Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unor surse liberale, în data de 3 aprilie a avut loc o discuţie între liderii celor două partide din coaliţie, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, şi preşedintele Klaus Iohannis, despre proiectul de lege care să dea posibilitatea preşedintelui să candideze la alegerile parlamentare, ca independent, pe lista unui partid politic iar Marcel Ciolacu a promis atunci susţinerea acestui demers.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost sunat ulterior de liderul PSD, care i-a transmis că nu mai susţine proiectul PNL, potrivit sursei citate.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ciucă a transmis, în acest context, că nu mai vrea să participe la şedinţele coaliţiei decât pe chestiuni organizatorice ce ţin de Guvern.

PNL a depus săptămâna trecută, la Senat, proiectul de lege care îi dă posibilitatea preşedintelui României, Klaus Iohannis, să candideze pe listele unui partid, la alegerile parlamentare din 1 decembrie, cu toate că se află încă în funcţie. 

PSD a decis, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, să nu susţină proiectul de lege PNL care i-ar da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, el afirmând că punctul de vedere al PSD este că nu se poate da o lege pentru o singură persoană.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus la sediul partidului că această lege nu e o prioritate nici pentru el şi nici pentru Guvern, nici pentru PSD.

Premierul a precizat că mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia, precum magistraţii sau prefecţii, dar nu este de acord cu nicio extindere a acestei legi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.