Prim-ministrul Dacian Cioloş a afirmat, joi, la Realitatea TV, că nu este impresionat de declaraţiile legate de o moţiune de cenzură după alegerile locale, el afirmând că fiecare lider politic trebuie să-şi asume în faţa electoratului deciziile pe care le ia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebat cum vede declaraţiile unor politicieni privind o eventuală depunere a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, Dacian Cioloş a răspuns: ”Nu mă impresionează astfel de declaraţii. Fiecare îşi asumă deciziile pe care le ai în faţa electoratului, nu în faţa mea”.

Prim-ministrul a spus că apropierea alegerilor a schimbat relaţia dintre cabinetul său şi partidele politice. ”Dacă la început relaţia cu partidele a fost normală, s-a simţit apoi tensiunea apropierii campaniei electorale (...) Guvernul a fost mitraliat din toate părţile”, a spus Cioloş.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În plus, principalii actori politici au avut aşteptări diferite de la Guvern, în special în legătură cu administraţia. Astfel, PSD şi-a dorit mai multă stabilitate, în condiţiile în care multe persoane au fost numite de către PSD, în timp ce PNL şi-a dorit schimbări mai mari.

Cioloş a spus că a preferat să facă în prealabil o evaluare a persoanelor din administraţie înainte de a trece la schimbări din funcţie. ”Am observat că au fost oameni care nu au venit să facă administraţie, ci să servească anumite interese”, a spus prim-ministrul.

În ce priveşte relaţia cu Parlamentului, premierul a apreciat că s-a lucrat  şi bine, dar au existat şi sincope.

Cioloş a mai spus că nu s-a lăsat influenţat de presiunile făcute din mediul politic privind adoptarea anumitor decizii. ”Au fost presiuni, au fost solicitări, unele făcute chiar public, dar am luat deciziile pe care le-am considerat”, a conchis prim-ministrul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că are o relaţie bună cu premierul Dacian Cioloş, dar nu şi cu membrii Executivului.

”Cu Dacian Cioloş am o relaţie civilizată. Ne cunoaştem de mai mulţi ani, de când eu eram vicepremier şi dânsul comisar (...) Cu guvernul Cioloş am o relaţie foarte proastă”, a declarat Dragnea. 

Liderul social-democraţilor a spus că PSD susţine din ce în ce mai puţin guvernul Cioloş, dar nu va depune deocamdată moţiune de cenzură pentru stabilitate.

”Am vorbit cu colegii de la ALDE, din UNPR şi cu alte partide din Parlament şi am zis: îl dăm jos pe Cioloş, ajungem la Cotroceni, poate să-l numească din nou pe domnul Cioloş, poate să numească un alt tehnocrat”, a mai afirmat Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.