Prim-ministrul Dacian Cioloş a afirmat, joi seară, la Realitatea TV, că l-a propus pe Vlad Voiculescu drept ministru al Sănătăţii ca urmare a aşteptărilor societăţii de la sistemul sanitar precum şi a nemulţumirilor din interiorul acestui sistem, motiv pentru care premierul a preferat nominalizarea unei persoane cu ”o viziune echidistantă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am ezitat în această perioadă între un om din interiorul sistemului, un medic care să-l cunoască (...) sau un om din afară care să cunoască sistemul şi care să vină cu credibilitatea unei viziuni echidistante din afara sa”, a explicat Dacian Cioloş.

El a precizat apoi considerentele care l-au făcut să opteze pentru Voiculescu. ”Având în vedere aşteptările foarte mari din partea societăţii şi nemulţumirile care există în sistemul medicale în condiţiile în care pentru foarte mulţi medici oneşti este foarte greu să accepte criticile generalizate, am optat pentru Vlad Voiculescu, un economist cu experineţă de management în sistemul financiar bancar, dar care de câţiva ani cunoaşte bine sistemul medical. A lucrat în mod structurat cu medici din sistem”, a mai spus Cioloş.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis preşedintelui României, joi seara, propunerea de numire ca ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu, propunere ce urmează să fie aprobată de către Klaus Iohannis prin decret prezidenţial.

”Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii”, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

Potrivit unor surse guvernamentale, ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Sănătăţii ar urma să aibă loc în cursul zilei de vineri.

Vlad Voiculescu a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.  

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El este iniţiatorul MagiCAMP şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea în Ministerul Finanţelor, el revenea în România după 14 ani petrecuţi la Viena unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.