Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiectele cu fondurilor europene va fi tăiat atunci când sunt în concediu, el adăugând că, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă şi-a anunţat candidatura la pezidenţiale, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Craiova dacă sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene va fi tăiat.

"Se taie acel spor când pleci în concediu. Atragi fonduri europene în concediu? Dacă dumneavoastră credeţi că e o abordare incorectă, să îmi spuneţi. Concediul e concediu, ai salariu de bază, pentru care lucrezi, pentru care primeşti concediu, şi ai un spor în atragerea de fonduri europene”, a explicat Ciolacu.

Premierul a continuat:  "Vă mai anunţ ceva, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Asta înseamnă un stat, plătesc, îţi dau un spor de 50%, dar vreau să văd şi câte fonduri ai atras, câte proiecte ai deblocat, şi acest lucru trebuie să-l faci lunar.” N

Premierul a subliniat că ei au mers pe un spor de 50%, nu pe un spor de până la 50%, ca să fie atribuit în funcţie de performanţă. ”Nu e nicio austeritate, e un lucru cât se poate de normal. Nu ştiu cât de legal este, sau a fost până acum, să primeşti spor de atragere de fonduri europene la salariul de bază, dar tu să fii în concediu”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.