Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că în şedinţa de Guvern va fi aprobată rectificarea bugetară pozitivă, arătând că Guvernul alocă resurse suplimentare pentru toate marile proiecte de investiţii ale statului. Premierul a arătat că există un plus de venituri bugetare după primele opt luni. El a mai spus că nu are timp de filozofi care, ca premieri, au avut deficit de 9,2%, iar investiţiile erau la doar 1,7% din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aprobăm astăzi o rectificare bugetară pozitivă, fiindcă alocăm resurse suplimentare pentru toate marile proiecte de investiţii ale statului. Există un plus de venituri bugetare după primele opt luni, venituri pe care le folosim ca să dezvoltăm în continuare România”, a spus premierul în şedinţă.

Potrivit premierului, ”84% din deficit merge în zona de investiţii”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Suntem primul stat european ca raport între deficit şi volumul de investiţii. Evident că la acest nivel record de investiţii, creşte şi deficitul bugetar la 6,9% din Produsul Intern Brut. Este însă un deficit sustenabil, ţinând cont că 8,5 lei din 10 cheltuiţi merg în autostrăzi, spitale, şcoli şi reţele de gaze, apă şi alte obiective de interes local”, a subliniat şeful Executivului.

”Practic, ce facem la această rectificare este să aplicăm modelul statelor europene puternice. Germania, Italia, Franţa sau Spania aşa au procedat, aşa s-au dezvoltat şi sunt motoarele economice ale Europei! La fel procedăm acum şi noi, fiindcă România a ajuns la maturitatea politică să îşi asume asemenea decizii. Nu îmi este deloc teamă de această anvergură pe care o luăm, mai ales ţinând cont de dezvoltare, fiindcă suntem sustenabili: nu alocăm banii numai pe consum, ci venim cu un plan serios pe investiţii”, a completat Ciolacu.

Premierul a mai spus că aceşti bani se întorc în economie şi se multiplică.

”La 1 euro investit, se întorc la stat 6 sau 8 euro! De exemplu, domnul ministru Sorin Grindeanu primeşte banii şi face plăţi către companii, firmele termină autostrăzi pe care românii le aşteaptă de 30 de ani. Iar aceste firme plătesc mii de salariaţi şi dau comenzi la alte sute şi mii de furnizori, cu zeci de mii de angajaţi. Asta înseamnă că, în câteva luni, din taxe, impozite şi din tot acest rulaj, banii se întorc cu surplus la bugetul de stat”, a declarat premierul, adăugând că vin noi investiţi în infrastructură.

”De aceea, trebuie să mergem cu mult curaj înainte şi eu, personal, n-am timp de filozofi care, ca premieri, au avut deficit de 9,2%, iar investiţiile erau la doar 1,7% din PIB iar buffer-ul MInisterului de Finanţe era la 1 miliard de euro. De fapt, doar au consumat şi nu au construit nimic”, a comentat premierul Ciolacu.

El a anunţat că următorul pas este acum să adopte rapid Planul Naţional de Reindustrializare, aprobat deja în coaliţia PSD-PNL.

” Am fost zilele trecute în Oradea şi Cluj, există un interes uriaş din partea mediului privat pe această temă. De aceea, trebuie să facem ultimele reglaje şi să trecem prin Guvern acest proiect major pentru dezvoltarea economiei”, a arătat premierul în final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.