Curtea Constituţională a amânat, sâmbătă, pentru ora 21.00 verdictul pe contestaţiile candidaturilor lui Mircea Geoană şi Ludovic Orban, iar contestaţiile care îi vizează pe Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor au fost respinse. În plus, CCR a respins contestaţia făcută cu privire la respingerea de către BEC a candidaturii lui Miron Cozma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curtea Constituţională anunţă într-un comunicat oficial că a respins, cu unanimitate de voturi, contestaţia formulată de Şerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale lui Nicolae Ciucă la alegerile pentru Preşedintele României.

De asemenea, CCR a respins contestaţia formulată de Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii lui Kelemen Hunor la alegerile pentru Preşedintele României.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În plus, CCR a respins contestaţia formulată de Ioan Todiroae împotriva respingerii înregistrării candidaturii independente a lui Miron Cozma.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

”Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I. II”, precizează CCR în comunicat.

Curtea mai anunţă că în aceeaşi şedinţă, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru ora 21:00, dezbaterea contestaţiei împotriva înregistrării candidaturii lui Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Talpoş Ioan.

Totodată, Curtea a amânat pentru ora 21:00 contestaţia formulată împotriva înregistrării candidaturii lui Ludovic Orban la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Stan Valerian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.