Deputatul USR Adrian Wiener a declarat, la dezbaterea din plenul de luni al Camerei a moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, că „răul pe sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma sănătăţii”. El l-a mai acuzat pe Rafila că a stat pasiv pe tot parcursul anului 2021 2021 în ceea ce priveşte vaccinarea şi a avut doar declaraţii „reci, neangajante, comode politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Domnule ministru Rafila, nenorocirea României este că PNL vrea acest proiect de ţară al generaţiei noastre. A ajuns să fie implementat de PSD şi de un PNL eviscerat de ideologie, dar mai presus de toate, PNL. Răul pe sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma sănătăţii, domnule ministru Rafila. Aţi venit la minister proiectând imaginea unui om al sistemului de sănătate conectat la realitatea medicală, fluturând titluri academice şi v-aţi erijat într-un profesionist pornit să facă reforme şi politici de sănătate publică, mai degrabă decât un om politic. Foarte repede însă, suficienţa şi nepăsarea a înghiţit orice urmă de speranţă. Aţi început lupta cu pandemia, cu o decizie politică, aceea de a introduce favorabil virusul. În farmaciile cu circuit deschis, dând false speranţe pacienţilor, în fapt supunându-i doar riscului efectelor adverse. Pentru că au ştiut de atunci, de la începutul anului 2022, că acest antiviral nu influenţează în niciun fel mortalitatea sau complicaţiile COVID”, a afirmat, în plenul de luni, Adrian Wiener.

Deputatul USR a mai precizat că Alexandru Rafila a fost tot anul 2021 pasiv cu privire la vaccinare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Asta după ce tot anul 2021 a fost pasiv în ceea ce priveşte vaccinarea. Declaraţii formale, reci, neangajante, comode politic. Ştia foarte bine că e cel mai important lucru. Cel care ar fi influenţat cel mai mult rata mortalităţii şi ştia foarte bine că datoria morală a oricărui om politic era transferul credibilităţii către campania de vaccinare, mai ales a unui om politic care este şi. Medic. Aţi intoxicat spaţiul public cu faptul că USL a achiziţionat vaccinuri anticorpi în exces, deşi ştiaţi foarte bine că acest contract de achiziţie a fost încheiat la nivelul Comisiei Europene, în septembrie 2020, mult înainte ca USR să intre la guvernare?”, a completat Wiener.

El i-a mai transmis ministrului Sănătăţii că „mocirla politică a neputinţei şi imposturii nu a făcut atât de mult rău României”.

„Am să închei pentru că nu este timp, domnule ministru Rafila, poate niciodată. Mocirla politică a neputinţei şi imposturii nu a făcut atât de mult rău României”, a conchis deputatul USR.

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Moţiunea simplă este intitulată „Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”.

Textul moţiunii a fost citit, la începutul şedinţei de către deputatul USR Tudor Pop. Votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Opoziţia îi reproşează ministrului Sănătăţii că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici. Şi-a dovedit nepăsarea totală faţă de sănătatea românilor şi prin refuzul de a elabora, timp de aproape doi ani, normele de aplicare a legii „Stop nosocomiale!”, a mai transmis USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.