Avocatul Florentin Ţuca, gazda dialogurilor reunite sub umbrela podcastului „Pe Drept Cuvânt”, vă invită la prima ediţie a Dezbaterilor „Pe Drept Cuvânt”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lansat în 12 iunie 2023, podcastul „Pe Drept Cuvânt” a adus în prim-plan perspectivele unice şi poveştile de viaţă a 70 de personalităţi din mediul de afaceri, social, academic, cultural, sportiv sau chiar politic. În prezent, podcastul are peste 15.000 de abonaţi pe principalul canal (YouTube) şi un public fidel în celelalte platforme: Facebook, Instagram, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

În continuarea dezideratului de a oferi un cadru propice schimbului de idei în jurul unor teme de actualitate, discuţiile „Pe Drept Cuvânt” se mută în „offline”, în cadrul unui eveniment cu public, ce va avea loc la Palatul Fundaţiei Universitare „Carol I”, sediul Fundaţiilor Regale (Aula BCU/Biblioteca Centrală Universitară) în data de 5 noiembrie 2024.

Potrivit lui Florentin Ţuca, „Dezbaterile „Pe Drept Cuvânt” sunt pentru prietenii vorbelor cu sens şi pentru toţi cei care (mai) cred în importanţa discursului argumentativ. Am avut iniţiativa acestei conferinţe, o întâlnire între prietenii dreptului cuvânt, eveniment la care am invitat, în principal, prieteni care au fost parteneri de dialog în studioul podcasturilor „Pe Drept Cuvânt” şi cu care am abordat teme diverse: de la drepturi şi libertăţi la educaţie, de la libertatea presei la naţiune, naţionalism şi patriotism, de la istorie naţională la viitorul copiilor noştri”.

Vor răspunde provocării la dialog, în ordinea intervenţiilor: Conf. Univ. Dr. Mireille Rădoi, Director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”; Mircea Puşcaşu, Fondator al asociaţiei Bucovina Profundă şi coordonator al programelor educaţionale ARCUS şi ROST, membru al platformei civice Starea de Libertate şi vicepreşedinte al Federaţiei ProVita; Otilia Sava, Avocat şi fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale; Mircea Platon, doctor în istorie, redactor-şef al revistei Convorbiri Literare; Răzvan Constantinescu, medic gastroenterolog şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi; Renate Weber, Avocatul Poporului; Gabriel Zbârcea, Avocat, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii; Natalia Roman, fost magistrat, fost presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR); Dan Cristea, Avocat, Partener la Ţuca Zbârcea & Asociaţii; Petrişor Peiu, expert în economie şi finanţe, profesor universitar, analist independent şi coordonator al departamentului de Analize Economice de la Fundaţia Universitară a Mării Negre; Silviu Man, licenţiat în Drept, eseist şi traducător; Levana Zigmund, Partener al Ţuca Zbârcea & Asociaţii; Lavinia Tec, Avocat, Conferenţiar universitar-doctor la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Timişoara; Ioan Chelaru, Avocat, profesor universitar, doctor în Drept, preşedinte al Uniunii Juriştilor din România şi preşedinte al Academiei de Ştiinţe Juridice din România.

Detalii referitoare la invitaţi, program şi organizare: https://florentintuca.ro/evenimente/

Partener Oficial: Audi România

Cu sprijinul: Maidan În Felul Tău

Parteneri Media: Juridice.ro, Universul Juridic, ActiveNews, QMagazine, Profit.ro, News.ro, Ringier România, Elle

Podcasturile „Pe Drept Cuvânt” pot fi urmărite pe canalul YouTube - https://www.youtube.com/@pedreptcuvant şi în principalele medii de streaming online, fiind totodată publicate şi pe blogul www.florentintuca.ro

Florentin Ţuca este jurist, avocat fondator (Managing Partner) al societăţii de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii, având o experienţă profesională de peste 30 ani. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Suceava şi, în 1993, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti ca şef de promoţie. Şi-a susţinut în 2007 doctoratul în drept cu o teză despre parteneriatul public-privat. A fost timp de trei ani asistent universitar la Facultatea de Drept. În calitate de consultant/expert, a fost implicat în procese de elaborare a unor proiecte legislative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar etc.) şi deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor.

Publică în mod frecvent articole de interes pentru societatea civilă, atât pe blogul personal www.florentintuca.ro, cât şi în diverse reviste şi publicaţii, inclusiv online. Este autor al volumelor de eseuri „Gâlceava cu juristul din mine” (Ed. Humanitas, 2014) şi „Adevărul în căutare de minister” (Ed. Universul Juridic, 2021). A participat în calitate de lector la numeroase conferinţe şi forumuri interne şi internaţionale pe teme actuale din domeniul juridic, organizate de instituţii private sau de către instituţii din mediul academic. În anul 2012, a fost desemnat „European Managing Partner of the Year" de publicaţia londoneză The Lawyer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.