Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că se roagă la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma, pe care Parchetul General l-a finalizat în anul 2017, să nu ajungă la ÎCCJ pentru că nu are unde să-l depoziteze. De asemenea, a afirmat că instanţa supremă nu are săli în care să judece Dosarul Mineriadei, dar ”nimeni nu s-a gândit să îndrepte această strâmbătate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la bilanţul Parchetului General că justiţia din România ”de 28 de ani traversează perioade interesante”, iar din patru în patru ani au loc tot felul de reforme.

Ea a vorbit despre ”legi multe, neclare şi imperfecte, instanţe supraaglomerate, sistem haotic al căilor de atac, noi coduri, care au avut dept efect prelungirea, îngreunarea procedurilor, afectarea la o judecată într-un termen rezonabil şi crearea unei practici neunitare”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Vă mărturisesc, deşi mă doare să spun asta, că pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la efortul intens pe care un magistrat îl poate face pentru a lucra în asemenea condiţii, dar nu pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la destinatarul final al acestei reforme, şi anume cetăţeanul. Ascultam astăzi raportul de activitate, am privit, dar nu neutru, faptul că a fost finalizat dosarul Hexi Pharma. Vă rog să mă credeţi că mă rog la Dumnezeu ca acest dosar să nu vină într-o formă sau alta destul de curând la Înalta Curte pentru că pur şi simplu Înalta Curte nu are unde să-l depoziteze. Am văzut că s-a finalizat Dosarul Mineriada, care a fost trimis în judecată la Înalta Curte. Înalta Curte nu are o sală unde acesta să fie judecat. A trebuit să încheiem diferite protocoale cu Curtea Militară de Apel şi acea sală pusă la dispoziţie e neîncăpătoare şi ne rugăm la alte instannţe din Bucureşti pentru a ne găzdui pentru a judeca acest dosar. Dragii mei colegi, aceasta este realitatea din România, dar nimeni nu s-a gândit să îndrepte în primul rând această strâmbătate din justiţia din România", a declarat Tarcea.

Aceasta a afirmat că, în aceste condiţii, este nevoie de ”dăruire şi sacrificii” din partea celor ce lucrează în sistem, astfel încât să se poată desfăşura activitatea şi să se ajungă la rezultate bune. 

”Aproape în fiecare zi trebuie să facem faţă provocărilor”, a mai sus Cristina Tarcea, care însă a precizat că atitudinile şi comportamentele celor din sistem nu trebuie să lase loc la ”suspiciuni şi bănuială”.

”La Bilanţul Inspecţiei Judiciare de ieri am remarcat o concluzie nefericită care este aceeaşi ca cea de anul trecut: în ultima perioadă, deşi numărul acţiunilor disciplinare a scăzut, a crescut numărul abaterilor săvârşite cu reacredinţă şi gravă neglijenţă. Nu pot să nu vă atrag atenţia asupra acesui fapt. Comportamentul nostru este de natură a contribui la ridicarea încrederii în actul de dreptate şi de justiţie”, a mai spus preşedintele ICCJ. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.