Doi tineri din Iaşi au fost arestaţi, marţi, pentru că au vândut droguri de risc şi mare risc inclusiv unor minori. Presupuşii traficanţi înfiinţaseră culturi de canabis pe care le-au recoltat şi apoi le-au ascuns într-un lan de porumb. În acelaşi caz a fost reţinut şi se află în arest la domiciliu şi un adolescent minor în vârstă de 17 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea a trei tineri (doi cu vârsta de 22 de ani şi un minor de 17 ani) pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, această din urmă infracţiune fiind comisă de unul dintre cei doi majori.

Potrivit DIICOT, anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că unul dintre inculpaţii în vârstă de  22 de ani a înfiinţat în primăvara acestui an, pentru vânzare, două culturi de canabis, pe care le-a îngrijit cu sprijinul celuilalt tânăr major, iar din septembrie a recoltat treptat plantele de canabis, în funcţie de nivelul acestora de dezvoltare. Ieşeanul este cercetat pentru că a vândut, în mod regulat, unor consumatori din judeţul Iaşi, inclusiv minori, diferite cantităţi de canabis.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Plante verzi şi cu muguri, şapte kilograme de canabis şi euro

La percheziţii, poliţiştii au găsit şi ridicat 35 de plante verzi de canabis, recoltate şi ascunse într-o cultură de porumb, 11 plante de canabis (cu inflorescenţe), în greutate de aproximativ şapte kilograme, trei plante cu frunze şi muguri parţial uscate, grindere, o sumă de bani în euro, precum şi alte mijloace de probă.

De asemenea, la percheziţii au fost găsite şi ridicate zece comprimate ecstasy, un drog de mare risc, care urmau să fie vândute, dar şi diferite cantităţi de canabis.

Anchetatorii au mai stabilit şi probat că minorul a procurat de la unul dintre traficanţii majori, în perioada aprilie - octombrie 2024, pentru a le vinde, la rândul său, diferite cantităţi de canabis  provenite din culturile înfiinţate şi dezvoltate de unul dintre tinerii de 22 de ani.

În 21 octombrie, Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi majori şi arestarea la domiciliu a minorului, conform propunerii formulate de către procurorii DIICOT– Serviciul  Teritorial Iaşi.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, iar acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.