Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă în mesajul către popot că principalul obiectiv este în prezent regiunea Doneţk şi aprovizionarea forţelor militare ucrainene cu tot ceea ce au nevoie. El mai afirmă că ultimele pregătiri sunt în curs de desfăşurare pentru evenimentul istoric extrem de important de marţi, precizând că negocierile dintre Ucraina şi Uniunea Europeană privind aderarea Ucrainei sunt gata să înceapă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul ucrainean spuine că a avut o întâlnire cu comandantul suprem, şeful Statului Major General şi ministrul apărării.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Am discutat despre situaţia din zonele-cheie, accentul fiind pus în prezent pe regiunea Doneţk şi pe aprovizionarea forţelor noastre cu tot ceea ce au nevoie. Am discutat, de asemenea, probleme de personal în cadrul forţelor armate ale Ucrainei. Am decis să îl înlocuiesc pe comandantul forţelor comune ale forţelor armate ale Ucrainei, generalul locotenent Yuriy Sodol, cu generalul de brigadă Andriy Hnatov”, spune Zelenski.
 
El arată că a fost prezentat un raport privind consecinţele atacurilor cu rachete ruseşti asupra Pokrovsk.
 
”Zeci de persoane au fost rănite, inclusiv trei copii. Patru persoane au fost ucise. Condoleanţele mele familiilor şi apropiaţilor acestora. Vom riposta cu siguranţă la acest atac rusesc, iar răspunsul nostru va fi total corect”, spune preşedintele Ucrainei. 
 
Zelenski mai declacă că a prezentat un nou şef al Departamentului pentru protecţia statului. ”Sarcina sa este de a crea o structură nouă, modernă a Departamentului, de a asigura un nou format şi o nouă calitate. Una absolut patriotică”, afirmă el. 
 
”În al treilea rând, i-am onorat pe luptătorii noştri de la Centrul de Operaţiuni Speciale "A" al Serviciului de Securitate al Ucrainei cu premii de stat ale Ucrainei. Ei sunt oameni eroici! Putem fi cu adevărat mândri de fiecare dintre ei. Le-am mulţumit pentru puterea lor şi i-am felicitat cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Centrului de Operaţiuni Speciale”, mai spune Volodimir Zelenski. 
 
El subliniază că ultimele pregătiri sunt în curs de desfăşurare pentru evenimentul istoric extrem de important de mâine.
 
”Negocierile dintre Ucraina şi Uniunea Europeană privind aderarea Ucrainei sunt gata să înceapă. Aceasta este o zi spre care Ucraina tinde de zeci de ani. Iar acum o transformăm în realitate - Ucraina nu va fi niciodată descurajată în calea sa către o Europă unită, către casa noastră comună a tuturor naţiunilor europene. Un cămin care trebuie să fie paşnic! Mulţumim tuturor celor care ne ajută”, mai spune Zelenski. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.