Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, joi, pentru aducerea preşedintelui rus Vladimir Putin în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război comise în Ucraina, conform unui interviu acordat Bild, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Putin trebuie să piardă acest război şi să răspundă pentru acţiunile sale, este important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen pentru postul de televiziune Bild.

Nu există îndoială că în Ucraina s-au comis crime de război, de la izbucnirea ofensivei ruse de la sfârşitul lunii februarie, "de aceea susţinem strângerea de probe pentru o procedură în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat şefa Comisiei Europene, care joi a fost în vizită la Kiev.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer să urmărim astfel de crime şi, la final, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea. Întrebată despre probabilitatea ca şeful statului rus să fie adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Von der Leyen a răspuns: "Cred că este posibil”.

În cursul zilei, în capitala Ucrainei, preşedintele Comisiei Europene a promis că UE va sprijini Ucraina "atâta timp” cât este nevoie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.