Un avion cu 61 de persoane la bord s-a prăbuşit vineri în Vinhedo, Brazilia, a relatat postul local de televiziune GloboNews, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Compania aeriană Voepass a raportat iniţial 62 de pasageri, dar ulterior a revizuit cifra în scădere, confirmând decesul tuturor celor 57 de pasageri şi 4 membri ai echipajului aflaţi la bord, relatează The Guardian.

"În acest moment, Voepass acordă prioritate acordării de asistenţă nerestricţionată familiilor victimelor şi colaborează efectiv cu autorităţile pentru a determina cauzele accidentului", a declarat compania într-un comunicat

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Nu există supravieţuitori", a declarat colonelul Emerson Massera de la poliţia militară braziliană reporterilor aflaţi la locul accidentului din oraşul Vinhedo.

Massera a declarat că incendiul declanşat de prăbuşirea avionului este sub control, dar aproximativ 50 de pompieri încă lucrează pentru a răci zona. "Este o scenă foarte tristă; munca noastră se concentrează acum pe curăţarea zonei, astfel încât ancheta şi identificarea cadavrelor să poată continua", a spus el.

Nu au fost raportate victime la sol, potrivit colonelului Cassio Araújo de Freitas, comandantul general al poliţiei militare, care a declarat: "Nu avem informaţii despre alte victime în afară de cele din avion".

Potrivit site-ului Flight Radar, avionul se deplasa la circa 5.000 de metri altitudine înainte de a plonja la 1.200 de metri în două minute, iar apoi semnalul GPS a fost pierdut.

O înregistrare video distribuită pe reţelele sociale arată cum avionul scapă de sub control în timp ce se prăbuşeşte într-un pâlc de copaci, urmat de un mare nor de fum negru. Un alt clip arată flăcări şi fum ieşind din fuselajul avionului, acesta părând să fi intrat în lateralul unei case. Resturi în flăcări şi cel puţin un cadavru au putut fi văzute împrăştiate prin grădinile unei zone rezidenţiale, în timp ce soseau vehiculele de urgenţă.

Ana Lúcia de Lima, care locuieşte în apropiere, a declarat pentru site-ul de ştiri UOL că zgomotul a fost atât de puternic, încât "se auzea ca şi cum ar fi căzut peste casa sa... Prima explozie a fost puternică, deja ieşea fum negru, iar apoi au mai fost câteva explozii", a relatat martorul.

Forţele aeriene braziliene şi poliţia federală au raportat că au trimis echipe de investigatori la faţa locului.

Agenţia naţională de aviaţie civilă a declarat că examinează statutul de reglementare al aeronavei şi al echipajului.

UPDATE - Toate persoanele aflate la bordul zborului Voepass care s-a prăbuşit în statul brazilian São Paulo au murit, potrivit autorităţilor locale din Valinhos, în apropiere de oraşul Vinhedo, unde s-a prăbuşit avionul, relatează BBC.

UPDATE - Luând cuvântul în cadrul unui eveniment organizat vineri, preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva  a declarat că "se pare" că toţi pasagerii ar fi murit în accident. El a cerut păstrarea unui minut de reculegere.

"Aş dori ca toată lumea să se ridice în picioare pentru a putea păstra un minut de reculegere, deoarece un avion tocmai s-a prăbuşit în oraşul Vinhedo, în São Paulo, cu 58 de pasageri şi 4 membri ai echipajului şi se pare că toţi au murit", a spus el, într-o înregistrare video a declaraţiei sale distribuită pe X.

UPDATE - Avionul s-a prăbuşit într-un condominiu rezidenţial din cartierul Capela din Vinhedo. Încă nu există informaţii despre victime.

Foto: TV Globo
Foto: TV Globo

"VOEPASS a mobilizat toate mijloacele pentru a-i sprijini pe cei implicaţi. Nu există încă nicio confirmare a modului în care s-a produs accidentul sau a situaţiei actuale a persoanelor aflate la bord", a transmis compania aeriană, potrivit Globo.

Potrivit secretarului pentru securitate din Vinhedo, Osmir Cruz, avionul s-a prăbuşit în apropierea unei case în care se aflau locuitori, dar nimeni de la sol nu a fost rănit.

Spitalele din Vinhedo şi Valinhos, un oraş învecinat, sunt mobilizate pentru a primi eventuale victime. .

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Avionul de tip ATR-72 operat de compania aeriană Voepass Linhas Areas se afla în drum de la Cascavel, în statul Parana, la Guarulhos, în Sao Paulo, a relatat site-ul G1, citând Voepass.

Compania aeriană a precizat că 58 de pasageri şi patru membri ai echipajului erau la bord.

Pompierii din statul Sao Paulo au confirmat pe reţelele sociale că un avion s-a prăbuşit în Vinhedo şi că au trimis şapte echipaje în regiunea accidentului.

O înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare arată ceea ce pare a fi un avion care se prăbuşeşte peste un pâlc de copaci, urmat de un mare nor de fum negru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.