Procesiunea, condusă de Regele Charles III, a fost alcătuită din mai multe grupuri, fiecare fiind însoţit de militari. După un popas la Wellington Arch, sicriul Reginei Elizabeth II a fost transferat în maşina mortuară şi părăseşte Londra către destinaţia finală, Windsor, în aplauzele mulţimilor, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Focuri de armă sunt trase în Hyde Park de către Royal Horse Artillery în fiecare minut în timpul procesiunii, în timp ce Big Ben se aude în fiecare minut.

Pe măsură ce începe procesiunea către Wellington Arch, sicriul Reginei este urmat de Rege, Prinţul de Wales, Ducele de Sussex, Ducele de York şi Prinţesa Anne. 

Traseul este încadrat de forţele armate de la Westminster Abbey până la vârful Constitution Hill, la Commonwealth Memorial Gates.

Militarii din Royal Canadian Mounted Police conduc procesiunea, urmaţi imediat de reprezentanţi ai fundaţiilor George Cross din Malta, fosta Royal Ulster Constabulary şi patru reprezentanţi ai NHS.

Deasupra sicriului este aşezat un mesaj scris de Charles III: „Cu toată afecţiunea şi devotamentul meu. Charles R”. 

Membrii personalului de la Palatul Buckingham s-au aliniat în faţa clădirii pentru a-i aduce un omagiu Reginei.

Bucătari, majordomi şi ofiţeri de poliţie se numără printre personalul care stă în faţa reşedinţei principale a Reginei.

Procesiunea este de aşteptat să treacă pe lângă palat cu puţin timp înainte de ora 13.00 în drumul către Windsor.

Cortegiul a traversat The Mall, o alee care leagă Palatul Buckingham de Piaţa Trafalgar.

Cortegiul a trecut prin faţa statuii reginei-mamă şi a regelui George VI. 

Ultimul portret al Reginei Elizabeth II, realizat pentru a marca Jubileul de Platină. Fotografia a fost publicată în ajunul funeraliilor. 

Procesiunea a trecut de Royal Parks pentru ultima oară

Procesiunea cu sicriul Reginei Elizabeth II a trecut pe lângă două dintre parcurile regale din Londra, pe traseul său către Wellington Arch.

La nord: Green Park, un spaţiu verde de 40 de acri deschis de Carol al II-lea în 1668. Include Memorialul Canadei, dezvelit de Regină în 1994, care aminteşte de milionul de canadieni care au servit în cele două războaie mondiale.

La sud: St James's Park, cel mai vechi dintre parcurile regale, folosit cândva pentru festivităţi de predecesoarea reginei, Elizabeth I.

Cortegiul a sosit la Palatul Buckingham, înainte de a se îndrepta către Wellington Arch. Întreg personalul palatului este în faţa reşedinţei. 

Monumentul - care are aproximativ 25 de metri înălţime şi a fost construit cu peste 2.000 de tone de marmură - a fost instalat în 1901 pentru a marca moartea stră-străbunicii reginei Elizabeth. 

Procesiunea a ajuns la Wellington Arch

Procesiunea a ajuns acum la destinaţie, după un marş solemn care a durat aproximativ 45 de minute.

Wellington Arch a fost construit iniţial în anii 1820 ca intrare la Palatul Buckingham, dar s-a mutat pe locul actual şase decenii mai târziu. Marchează înfrângerea lui Napoleon de către Ducele de Wellington.

Unul dintre cele mai cunoscute repere ale Londrei este încununat de cea mai mare sculptură din bronz din Europa - înfăţişând îngerul păcii.

Sicriul Reginei Elizabeth II a fost transferat în maşina mortuară regală, de către Batalionul 1 Grenadier Gărzi. Drumul funerar al suveranei se îndreaptă către Windsor, destinaţia finală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.