Un cutremur cu magnitudinea 7.3 a avut loc, joi, în regiunea Antofagasta din Chile, afirmă Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri, a arătat EMSC.

Anterior, EMSC afirma că seismul a avut magnitudinea 6.8.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cutremurul a avut loc joi seara către ora locală 21.50 (vineri, 4.50, ora României), anunţă Institutul american de geofizică USGS, care estimează o magnitudine de 7,3.

Epicentrul a fost localizat la 265 de kilometri  est de oraşul portuar Antofagasta, la o adâncime de 126 de kilometri, potrivit USGS.

Chile se află pe Centura de Foc a pacificului, una dintre zonele cu cea mai puternică activitate seismică şi vulcanică din lume.

În 2010, un cutremur puternic, de magnitudinea 8,8, în zona central-sudică a Chile, s-a soldat cu 525 de morţi, inclusiv 100 morţi într-un tsunami provocat de seism.

Epicentrul cutremurului de vineri a fost localizat la aproximativ 80 de kilometri de frontiera Chile cu Argentina şi la mai puţin de 30 de kilometri de frontiera cu Bolivia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.