Atacuri aeriene au loc în Yemen, la o zi după atacul cu drone lansat de rebelii Houthi în centrul Tel Avivului, anunţă Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

Cel puţin 80 de persoane au fost rănite în atacurile avioanelor de luptă israeliene asupra unor ţinte din zona portului al-Hudaydah din Yemen, a anunţat sâmbătă Al-Masirah TV, citând Ministerul Sănătăţii. Al-Masirah TV este principala televiziune de ştiri condusă de mişcarea Houthi din Yemen.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

UPDATE -

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că Israelul a lovit forţele Houthi din Yemen pentru a trimite un mesaj după ce acestea au rănit un cetăţean israelian.

"Focul care arde în prezent în al-Hudaydah este văzut în tot Orientul Mijlociu, iar semnificaţia este clară", a spus Gallant într-un comunicat. "Houthi ne-au atacat de peste 200 de ori. Prima dată când au rănit un cetăţean israelian, i-am lovit. Şi vom face acest lucru în orice loc în care va fi necesar".

Vineri, o dronă cu rază lungă de acţiune a lovit centrul Tel Avivului într-un atac revendicat de miliţia Houthi şi care a ucis un om şi a rănit cel puţin alte patru persoane.

Atacul aerian israelian din Yemen a fost aprobat în această dimineaţă de ministrul apărării Yoav Gallant.

Biroul lui Gallant a publicat fotografii de la o întâlnire pe care ministrul a avut-o în această dimineaţă cu înalţi oficiali militari, în timpul căreia lovitura a fost aprobată.

Loviturile israeliene asupra oraşului-port al-Hudaydah din Yemen, controlat de Houthi, vor fi întâmpinate cu "escaladare", afirmă, pe de altă parte, un oficial al mişcării rebele susţinute de Iran, avertizând că Israelul va "plăti".

"Entitatea sionistă va plăti preţul pentru ţintirea instalaţiilor civile, iar noi vom răspunde escaladării cu escaladare", afirmă Mohammed al-Bukhaiti, membru al biroului politic al Houthi, într-o postare pe social media.

Mohammed Abdulsalam, purtătorul de cuvânt oficial al Houthi, a calificat atacul aerian israelian asupra rezervoarelor de petrol din portul al-Hudaydah şi a instalaţiei de generare a energiei electrice drept "o agresiune israeliană brutală împotriva Yemenului, care urmăreşte să adâncească suferinţa poporului şi să preseze Yemenul să nu mai sprijine Gaza".

Într-o postare pe X, el a numit acest lucru un "vis israelian care nu va deveni realitate". "Afirmăm că această agresiune brutală nu va face decât să sporească hotărârea poporului yemenit şi a curajoaselor sale forţe armate de a fi fermi şi de a-şi continua sprijinul pentru Gaza. Poporul yemenit este capabil să facă faţă tuturor provocărilor de dragul victoriei Palestinei oprimate şi a poporului din Gaza, a cărui cauză este cea mai dreaptă de pe pământ".

UPDATE - 

Forţele de Apărare ale Israelului confirmă, într-un comunicat, că au realizat în urmă cu puţin timp lovituri aeriene în Yemen.

"Avioane de vânătoare au lovit ţinte militare ale regimului terorist Houthi în zona portului Al Hudaydah din Yemen, ca răspuns la sutele de atacuri desfăşurate împotriva Statului Israel în ultimele luni", spune IDF.

Armata precizează că nu există nicio modificare a instrucţiunilor pentru civilii israelieni. IDF menţionază că va oferi detalii suplimentare în curând.

Al-Masirah TV a anunţat, potrivit aljazeera.com, că atacurile aeriene asupra portului au provocat un număr nespecificat de morţi şi răniţi.

Televiziunea a menţionat că loviturile au vizat în special staţia de electricitate şi rezervoarele de combustibil, ceea ce a dus la întreruperi de energie electrică în întregul guvernorat Al Hudaydah.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Surse anonime citate de a Al Arabiya spun că atacul  al-Hudaydah, controlat de Houthi, din vestul Yemenului, a fost lansat de armata israeliană.

Informaţii din Yemen spun că atacul a vizat un depozit de combustibil din portul al-Hudaydah.

Canalul libanez de ştiri Al Mayadeen, afiliat Hezbollah, a anunţat că avioanele de luptă israeliene F35 sunt responsabile pentru atacurile de la  al-Hudaydah, conform Haartez.

Ministrul Sănătăţii din Yemen a relatat că atacurile s-au soldat cu victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.