Un tribunal rus a condamnat luni un cetăţean american în vârstă de 72 de ani la şase ani şi 10 luni de închisoare, după ce l-a condamnat într-un proces cu uşile închise pentru că a servit ca mercenar pentru Ucraina, a declarat un reporter Reuters aflat în sala de judecată, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anchetatorii au declarat că Stephen James Hubbard, originar din Michigan, a fost plătit cu 1 000 de dolari pe lună pentru a servi într-o unitate de apărare teritorială ucraineană în oraşul Izyum din estul ţării, unde locuia din 2014.

Ei au declarat că Hubbard a primit instruire, arme şi muniţie atunci când s-ar fi înrolat în februarie 2022, în aceeaşi lună în care Moscova a trimis mii de trupe în Ucraina. Hubbard a fost reţinut de soldaţii ruşi la 2 aprilie a aceluiaşi an, a declarat luna trecută procurorul citat de agenţia de presă de stat RIA. Presa rusă de stat a declarat că Hubbard a pledat vinovat la acuzaţie.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Cu toate acestea, în interviurile acordate luna trecută, sora lui Hubbard, Patricia Hubbard Fox, şi o altă rudă au pus la îndoială mărturisirea acestuia, declarând pentru Reuters că acesta avea opinii pro-ruseşti şi că era puţin probabil să fi luat armele la vârsta sa. Luni, Hubbard, purtând un pulover bej, a stat în cătuşe în cuşca de sticlă a sălii de judecată. El s-a ridicat în picioare, aparent cu dificultate, pentru a-l auzi pe judecătorul de la tribunalul oraşului Moscova declarându-l vinovat, scoţându-şi pălăria pentru a dezvălui un cap ras.

Hubbard l-a ascultat fără emoţii vizibile pe judecător înainte de a se consulta cu avocatul său, care a refuzat ulterior să facă comentarii reporterilor. RIA a raportat că avocatul lui Hubbard va face apel la verdict.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.