Directorul unui centru medical din Rusia a fost arestat şi acuzat de faptul că este ”satanist” din cauză că a ”încurajat relaţii homosexuale”, potrivit presei ruse, în plin viraj ultraconservator al Rusiei împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Serviciilor ruse de securitate (FSB), citate de agenţia rusă de presă RIA Novosti, acest bărbat care lucra în oraşul Ulianovsk, situat la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova, este ”un adept al satanismului”.

”El încuraja ideea relaţiilor homosexuale în rândul subodonaţilor săi, ca mijloc de aderare la cultul diavolului”, potrivit agenţiei ruse, care precizează că acesta ”încuraja cetăţenii să adopte acest cult pentru a obţine prosperitatea financiară şi a progresa în carieră”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

După invazia Ucrainei în februarie 2022, Rusia a adoptat o serie de măsuri cu scopul de a pedepsi ”propaganda homosexuală” în cadrul unei politici tot mai conservatoare.

Curtea Supremă a interzis la sfârşitul lui 2023 ceea ce a catalogat drept ”mişcarea internaţională LGBT”, pe care clasat-o drept ”extremistă”, o formulare vagă care deschide uşa unor pedepse grele cu închisoarea a celor care sunt acuzaţi,că aderă la aceasta.

Parlamentul a interzis în septembrie adoptarea de copii ruşi de către cetăţeni ai unor ţări care autorizează tranzaiţia de gen şi vrea să interzică promovarea modului de viaţă ”fără copii”.

Autorităţile ruse vîd în această linie ultraconservatoare o continuare a luptei lor împotriva Occcidentului, ale cărui valori şi mod de viaţă sunt catalogate drept ”decadente” de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Vladimir Putin, care se consideră drept bardul ”valorilor tradiţionale”, i-a acuzat în mai multe rânduri pe occidentali de ”satanism” din cauza toleranţei lor faţă de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.