Rusia a susţinut duminică că a cucerit un nou sat în estul Ucrainei, continuându-şi avansul lent pe front împotriva unui adversar mai puţin bine echipat şi depăşit numeric, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a revendicat în raportul său zilnic capturarea satului Novosselivka Persha, în regiunea estică Doneţk, unde au loc majoritatea luptelor.

"Unităţi ale grupului de trupe Centru au eliberat localitatea Novosselivka Persha (...) în cursul operaţiunilor active", a declarat ministerul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Satul se află la aproximativ 20 km de oraşul Avdiivka, care a fost cucerit de forţele ruse în februarie 2024.

Rusia a câştigat teren de la eşecul marii contraofensive ucrainene din vara anului 2023 şi de la cucerirea oraşului Avdiivka, care a servit drept poziţie fortificată pentru armata ucraineană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.