Turnul Eiffel urmează să fie stins luni, la ora locală 23.45 (marţi, 0.45, ora României), în memoria victimelor atacului fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie 2023, la fel ca în urmă cu un an, declară Primăria Parisului AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pentru a comemora această tragedie şi a onora memoria victimelor de la 7 octombrie şi a celor decedate în timpul detenţiei, Parisul a decis să stingă Turneul Eiffel în această (luni) seara la ora (locală 23.30 (marţi, 0.30, ora României)”, anunţă primăria, proprietara acestui monument emblematic al capitalei franceze.

Turneul Eiffel a fost stins în urmă cu un an la o zi după atacul Hamas, care a antrenat moartea a 1.206 persoane, majoritatea civili, şi care a declanşat Războiul din Fâşia Gaza, soldat cu aproape 43.000 de morţi în enclavă şi deschiderea încă unui front în Liban.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

La 9 octombrie, Turnul a fost iluminat în culorile steagului israelian.

”Acest atentat josnic, primul pogrom din secolul al XXi-lea, a aruncat Orientul Mijlociu într-un haos în care victimele civile se numără cu zecile de mii”, denunţă Primăria Parisului.

”Dincolo de această comemorare, Primăria Parisului îndeamnă la o pace dreaptă şi durabilă, la căutarea tututror soluţiilor paşnice atât pentru cetăţenii israelieni, cât şi pentru populaţiile civile palestiniene şi libaneze” şi îşi ”reiterează susţinerea unei soluţii cu două state”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.