Trei migranţi au murit luni, iar alţi cinci au fost salvaţi teferi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni gonflabile în largul Insulei greceşti Samos, la Marea Egee, anunţă poliţia portuară, iar o vastă operaţiune era în curs în căutarea a 20 de persoane date dispărute, potrivit presei elene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Trei corpuri au fost pescuite din apă, iar cinci persoane au fost salvate şi sunt tefere”, a decarat AFP un reprezentant al biriului de presă al poliţiei portuare.

O vastă operaţiune de salvare a poliţiei portuare greceşti era în curs în căutarea unor persoane date dispărute - al căror numumăr nu a fost precizat imediat de Paza de Coastă elenă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Unele publicaţii scriu că este vorba despre cel puţin 20 de persoane date dispărute.

Naufragiul a avut loc luni dimineaţa în largul coastelor de nord-vest ale Insulei Samos, una dintre insuleel greceşti situate în apropierea coastei de vest a Turciei şi unul dintre locurile de trecere obişnuite ale migranţilor către Europa.

Grecia este una dintre principalele porţi de intrare a migranţilor în Europa, pe la Marea Egee, care o desparte de Turcia vecină.

Numeroase nayfragii au adesea loc atât în această zonă periculoasă, cât şi în sudulk Mării Egee, unde în iunie 2023 a avut loc unul dintre cele mai sângeroase naufragii la Marea Mediterană.

Un taruler ruginit şi supraîncărcat proveind din Libia s-a scufundat atunci cu peste 750 de persoane la bord, dintre care peste 600 au murit, potrivit unor estimări. În total, 104 persoane au supravieţuit acestui naufragiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.