Grupuri civice şi pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi-au exprimat indignarea după ce au fost publicate imagini care arată cum Poliţia din Phoenix, Arizona, arestează un bărbat de culoare, care este surd şi are paralizie cerebrală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Doi poliţişti din Phoenix, Benjamin Harris şi Kyle Sue, au tras cu pistolul cu electroşocuri asupra lui Tyron McAlpin, în vârstă de 34 de ani, şi l-au lovit cu pumnii. McAlpin a fost acuzat de lovire în formă agravată şi opunere de rezistenţă la arestare. Deşi arestarea a avut loc în august, filmările cu incidentul s-au răspândit în presă marţi, după ce au fost publicate luni.

NBC News a relatat că filmările surprinse de o cameră de corp a Poliţiei şi de camerele de supraveghere au fost distribuite de unul dintre avocaţii lui McAlpin.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Organizaţia pentru drepturile omului NAACP din Arizona a cerut ca ofiţerii să fie suspendaţi până la desfăşurarea unei anchete complete. ”Tyron nu era suspectat de vreo infracţiune, nu a făcut nimic greşit şi are dificultăţi de comunicare”, a afirmat  Andre Miller, un oficial al organizaţiei.

Comisia pentru Surzi şi Persoane cu Dificultăţi de Auz din Arizona a afirmat că este ”descurajată” şi a oferit materiale educative pentru poliţişti pentru a comunica cu persoane surse, cu dificultăţi de auz sau oarbe ”însă aceste module nu sunt folosite în prezent”.

Departamentul de Poliţie din Phoenix s-a mai aflat în atenţie anterior, după ce Departamentul de Justiţie din SUA a afirmat că făcea discriminare faţă de minorităţi şi folosea forţa în mod excesiv.

NBC News a relatat că nu există indicii că poliţiştii ştiau că McAlpin este surd şi că are paralizie cerebrală înainte ca el să fie arestat.

CBS News şi NBC News au arătat că Poliţia a fost chemată la un magazin unde un bărbat a reclamat că a fost agresat când a încercat să oprească un furt, indicându-l pe McAlpin ca vinovat. CBS News a relatat că McAlpin nu este acuzat în legătură cu aceste reclamaţii.

Avocatul lui McAlpin a negat că acesta ar fi comis vreun delict şi a afirmat că prioritatea sa este de a scăpa de acuzaţiile pe care le-a numit injuste. McAlpin a petrecut 24 de zile în închisoare înainte de a fi eliberat pe cauţiune, potrivit CBS News, şi a pledat nevinovat. Marţi, poliţiştii se aflau încă în funcţii.

Procurorul din Maricopa County Rachel Mitchell a declarat, marţi, că biroul său va reanaliza cazul.

”Aş putea ajunge la o concluzie diferită sau nu, dar cred că acest caz merită o analiză suplimentară”, a spus Mitchell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.