Autorităţile din Louisiana au impus, miercuri, afişarea celor "Zece Porunci" în toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite, o premieră care a reaprins dezbaterea privind separarea bisericii de stat, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul republican al statului Louisiana, Jeff Landry, a promulgat o lege care impune ca, începând de anul viitor, Cele zece porunci să fie afişate în toate şcolile publice finanţate de stat, de la grădiniţe la universităţi.

Legea cere ca "Cele zece porunci" să fie afişate pe postere sau într-un cadru suficient de mare "şi cu un font adecvat pentru a fi lizibile". ACLU, o importantă organizaţie americană pentru libertăţi civile, a indicat imediat că va acţiona în instanţă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Legea încalcă separaţia dintre biserică şi stat şi este în mod clar neconstituţională", a afirmat aceasta într-un comunicat. Primul amendament al Constituţiei SUA interzice instituirea unei religii naţionale sau preferinţa unei religii în detrimentul alteia.

Alte state conservatoare din sudul SUA au încercat să adopte măsuri similare, dar aceasta este prima dată când un stat a inclus acest lucru în lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.