Un incendiu masiv de vegetaţie a făcut miercuri ravagii în nordul Californiei, forţând mii de locuitori să evacueze zona, în timp ce un val de căldură "extrem de periculos" afectează regiunea, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult de 1.400 de hectare de prerie şi pădure au fost deja mistuite începând de marţi în apropiere de Oroville, unde autorităţile le-au cerut celor aproximativ 13.000 de persoane să plece.

Incendiul se află la doar câteva zeci de kilometri de Paradise, care în 2018 a fost lovit de cel mai grav incendiu din istoria statului american, soldat cu 85 de morţi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cei aproximativ 400 de pompieri care se luptă cu incendiul, ajutaţi de avioane şi elicoptere, se confruntă cu condiţii foarte dificile, a avertizat şeful pompierilor locali, Garrett Sjolund. "Subarboretul este uscat şi, după cum puteţi vedea, orice rafală de vânt va împinge focul foarte repede", a avertizat el.

Cu patru incendii deja în comitatul Butte, "este un sezon rău pentru incendii", a declarat şeriful acestuia, Kory Honea.

"Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca cineva care a cumpărat artificii alături să meargă şi să facă ceva stupid. Nu fiţi proşti", a spus el.

Toate acestea în timp ce un val de căldură afectează regiunea, temperaturile urmând să ajungă la 46°C în zilele următoare. "Suntem într-o situaţie extrem de periculoasă, cu începutul unui val de căldură care ar putea fi foarte periculos în viitorul apropiat", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.