Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, l-a criticat dur pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru că a calificat drept „o greşeală tragică” atacul aerian israelian mortal de duminică asupra unei tabere din Rafah care adăpostea persoane strămutate, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dacă atacul a fost o crimă de război sau o «greşeală tragică» pentru locuitorii din Gaza, nu există nicio dezbatere. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută a fost cea mai recentă - şi probabil cea mai crudă - abominaţie", a declarat Griffiths într-o declaraţie de luni, adăugând că a fost «un atac absolut inacceptabil».

”A spune că a fost «o greşeală» este un mesaj care nu înseamnă nimic pentru cei ucişi, pentru cei îndureraţi şi pentru cei care încearcă să salveze vieţi”, a adăugat Griffiths.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cel puţin 45 de persoane au fost ucise şi 200 rănite în atacul aerian, au declarat autorităţile din Gaza. Netanyahu a declarat luni că lovitura aeriană a mers tragic de prost.

”În ciuda eforturilor noastre de a nu-i răni pe cei care nu sunt implicaţi, din păcate, o greşeală tragică s-a întâmplat noaptea trecută. Investigăm cazul", a declarat premierul într-un discurs în parlamentul israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.