Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că avioanele ucrainene au lovit două situri industriale din oraşul Luhansk din estul Ucrainei, controlat de Rusia, cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul rus a declarat că rachetele au lovit vineri o fabrică de polimeri şi o fabrică de prelucrare a cărnii din Luhansk.

Anterior, autorităţile proruse din Luhansk declaraseră că rachetele respective ar fi fost de tip Grom (Hrim-2), de fabricaţie ucraineană.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
CITEȘTE ȘI Şase copii şi un parlamentar rus ar fi fost răniţi la Luhansk într-un atac cu rachete de fabricaţie ucraineană - FOTO

"Rachetele aer-aer Storm Shadow furnizate regimului de la Kiev de către Marea Britanie au fost folosite pentru acest atac, contrar declaraţiilor Londrei că aceste arme nu vor fi folosite împotriva unor ţinte civile", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Moscova susţine că cele două avioane de război ucrainene - un Su-24 şi un MiG-29 - care au lansat rachetele au fost doborâte de forţele sale.

Pe de altă parte, în ultimul său buletin despre situaţia de pe front, Ministerul rus al Apărării spune că forţele ruseşti au obţinut controlul asupra încă unui bloc din oraşul Bahmut din estul ţării, pe care Moscova încearcă să-l captureze de mai bine de 10 luni într-o luptă de artilerie de uzură.

"Unităţile forţelor aeropurtate au oferit sprijin unităţilor de asalt şi au blocat inamicul pe flancuri", a precizat acesta.

Ministerul foloseşte deseori termenul de "unităţi de asalt" pentru a desemna miliţia privată Wagner, care este vârful de lance al asaltului asupra Bahmut.

Marea Britanie a devenit joi prima ţară care a anunţat că a început să aprovizioneze Kievul cu rachete de croazieră cu rază mai lungă de acţiune, care îi vor permite să lovească trupele ruseşti şi depozitele de aprovizionare aflate mult în spatele liniilor de front, în timp ce Ucraina pregăteşte o contraofensivă majoră.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că rachetele vor putea fi folosite pe teritoriul ucrainean, lăsând să se înţeleagă că a primit asigurări din partea Kievului că nu vor fi folosite pentru a ataca ţinte în interiorul graniţelor acceptate la nivel internaţional ale Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.