Rusia s-a plâns Germaniei în legătură cu ancheta sa privind exploziile din 2022 ale conductelor Nord Stream, a relatat luni agenţia de presă RIA, după ce un suspect-cheie a scăpat de arestare în Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Presa germană a relatat săptămâna trecută că procurorii germani au identificat un instructor de scufundări ucrainean ca suspect-cheie în sabotarea Nord Stream şi au emis un mandat de arestare pe numele său.

Polonia a primit mandatul german, dar suspectul a părăsit ţara deoarece Germania nu a reuşit să includă numele său într-o bază de date cu persoane căutate, au declarat procurorii polonezi pentru Reuters.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Moscova este de părere că ancheta germană va fi închisă fără identificarea celor responsabili, a declarat Oleg Tyapkin, şeful departamentului european din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de RIA.

„Am ridicat problema îndeplinirii de către Germania şi alte ţări afectate a obligaţiilor care le revin în temeiul convenţiilor antiteroriste ale ONU”, a declarat Tyapkin.

"Am făcut în mod oficial solicitări corespunzătoare pe această temă la nivel bilateral, inclusiv către Berlin".

Conductele Nord Stream 1 şi 2, în valoare de miliarde de dolari, care transportă gaze pe sub Marea Baltică, au fost sparte de o serie de explozii în septembrie 2022, la şapte luni după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.