Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept centru logistic în estul Ucrainei şi de care forţele ruse se apropie treptat de câteva săptămâni, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Datorită acţiunii active şi decisive, unităţile Grupului de trupe Sud au eliberat satul Jelannoié Vtoroié", a declarat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic. Localitatea se numeşte Jélanné Drugué în ucraineană.

Satul se află la sud-est de oraşul Oukrainsk, capturat de armata rusă la sfârşitul lunii septembrie.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În acest sector al frontului, trupele ruse ameninţă oraşul Pokrovsk, o răscruce logistică cheie pentru armata ucraineană şi unde se află şi importante mine de cărbune.

În teritoriile ocupate de Rusia din estul Ucrainei, 11 persoane au fost rănite sâmbătă în atacuri de artilerie şi drone ucrainene asupra oraşului Gorlivka, potrivit primarului acestuia, Ivan Prikhodko.

De asemenea, un civil a fost ucis într-un atac ucrainean cu dronă în regiunea de frontieră rusă Voronej, a declarat guvernatorul acesteia, Alexander Gusev, pe Telegram.

În partea ucraineană, două persoane au fost ucise în atacuri ruseşti asupra regiunii Zaporijie (sud), a anunţat guvernatorul acesteia, Ivan Fedorov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.