Rusia anunţă sâmbătă că forţe ruse au cucerit un sat în regiunea Doneşk, în estul Ucrainei, în contextul în care Moscova continuă să avanseze încet pe câmpul de luptă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul rus al Aoărării a anunţat că trupe ruse au ”eliberat satul Sokil”, situat la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de oraşul Doneţk, capitala regiunii cu acelaşi nume, a cărei anexare a fostrevendicată de Moscova în septembrie 2022.

Forţele ruse, care profită de dificultăţile cu care se confruntă armata ucraineană de a-şi reface trupele şi de a obţine armament şi muniţie suplimentare din Occident, câştigă teren de luni de zile.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Kievul consideră că cele mai dure lupte pe front au loc în prezent în regiunea Doneţk.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reiterat unei retrageri ucrainene din regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson - la care râvneşte - în schimbul păcii, la primirea la Kremlin a premierului ungar Viktor Orban, pe care a pretins că îl consideră reprezentantul Uniunii Europene (UE), în pofida dezminţirilor şi dezavuărilor Bruxellesului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.