Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri relaţiile comerciale „înfloritoare” cu China în timpul unei întâlniri cu premierul chinez Li Qiang, la Moscova, în timp ce cele două ţări îşi consolidează parteneriatul în faţa fricţiunilor crescânde cu Occidentul, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vorbind cu premierul chinez Li Qiang, Putin a declarat că „planurile şi proiectele comune la scară largă” dintre Rusia şi China în domeniile economic şi umanitar vor „continua timp de mulţi ani”, potrivit unui raport al Kremlinului.

În timp ce războiul său cu Ucraina continuă. în observaţiile sale către Putin, premierul chinez a salutat eforturile liderului rus şi ale lui Xi de a „injecta un impuls puternic” în „aprofundarea relaţiilor bilaterale şi a cooperării”, potrivit mass-media de stat chineze.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Călătoria de patru zile a lui Li, care va include o oprire în Belarus, aliat al Rusiei, este prima vizită în Rusia a unui oficial chinez la nivel înalt de când războiul Kremlinului cu Ucraina a căpătat o nouă dimensiune în urma unei incursiuni militare surpriză şi continue a forţelor ucrainene în regiunea de frontieră rusă Kursk, în urmă cu două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.