Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ”felicitări sincere” noului său omolog iranian Massoud Pezeshkian, care a obţinut sâmbătă o victorie în turul doi al alegerilor prezidenţiale, anunţă într-un comunicat Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Relaţiile ruso-iraniene au caracter amical şi de bună vecinătate”, afirmă Putin într-un mesaj de felicitare adresat lui Pezeshkian.

Rusia şi Iranul, nişte ţări aliate şi sancţionate dur de Occident, ”îşi coordonează eforturile în mod eficient pentru a rezolva probleme de actualitate internaţională”, subliniază el.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Sper ca activitatea dumneavoastră în postul de preşedinte va contribui la o consolidare ulterioară a unei cooperări bilaterale constructive în toate direcţiile pentru binele popoarelor noastre prietene”, subliniază liderul de la Kremlin, urându-i lui Pezeshkian ”succes, sănătate şi prosperitate”.

Reformatorul Massous Pezeshkian, un deputat în vârstă de 69 de ani, care pledează în favoarea unei deschideri a Iranului către Occident, a obţinut sâmbătă o victorie în turul doi al alegerilor prezidenţiale împotriva ultraconservatorului Said Jalili.

Aceste alegeri prezidenţiale au fost organizate în pripă după moartea fostului preşedinte ultraconservator Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter în mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.