Primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, a fost pus sub acuzare în cadrul unei anchete a procurorului federal din Manhattan privind finanţarea campaniei sale victorioase din 2021, a anunţat marţi seara The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ziarul nu a precizat motivele inculpării, dar primarul în vârstă de 64 de ani este vizat de mai multe luni de o anchetă privind acuzaţii de donaţii ilegale din partea unor companii de construcţii legate de Turcia.

Anunţul inculpării vine după demisia mai multor persoane apropiate primarului în ultimele zile.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, inculpat în cadrul unei anchete privind finanţarea campaniei sale.

Marţi, chiar înainte de anunţ, reprezentanta aleasă a New York-ului în Camera Reprezentanţilor şi figură de stânga Alexandria Ocasio-Cortez i-a cerut primarului în vârstă de 64 de ani să demisioneze, "pentru binele oraşului".

Eric Adams s-a declarat marţi seara "nevinovat".

"Întotdeauna am ştiut că, dacă voi apăra interesele newyorkezilor, voi fi o ţintă - şi am devenit una", a spus el. "Dacă voi fi acuzat, sunt nevinovat şi voi lupta cu toată puterea şi spiritul meu", a adăugat el.

Primăria din New York apare în cel puţin patru anchete federale care sunt în curs de desfăşurare, dintre care trei de către biroul procurorului din Manhattan, vizându-l pe primar şi pe cei apropiaţi acestuia.

Săptămâna aceasta, echipa lui Eric Adams a fost zguduită de anunţurile de demisie ale comisarului municipal pentru sănătate, Ashwin Vasan, şi ale cancelarului pentru educaţie, David C. Banks, un apropiat al lui Eric Adams care gestionează întregul sistem de învăţământ public al oraşului, adică un milion de elevi.

Şeful poliţiei, Edward Caban, demisionase deja la începutul lunii septembrie, la doar un an după ce preluase conducerea Departamentului de Poliţie din New York (NYPD) şi a celor 36.000 de ofiţeri ai săi.

Eric Adams câştigase alegerile primare democrate din 2021 cu promisiunea de a reduce criminalitatea, care a crescut la New York în timpul pandemiei Covid. El a reuşit să acrediteze o scădere a criminalităţii violente, dar newyorkezii se confruntă, de asemenea, cu creşterea costului vieţii şi o criză a locuinţelor care a împins chiriile la niveluri fără precedent. Până la sfârşitul anului 2023, cota sa de popularitate a scăzut la un minim istoric, la 28%, potrivit unui sondaj.

În acest context, mai mulţi rivali şi-au declarat candidatura pentru alegerile primare ale partidului din 2025. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.