Premierul slovac Robert Fico, vizat într-un atentat la jumătatea lui mai, se declară miercuri pregătit să-şi reia activitatea la sfârşitul lui iunie, într-o înregistrare publicată pe Facebook, şi anunţă că-l ”iartă” pe atacator, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Robert Fico se exprimă pentru prima oară după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe trase de aproape.

El declară că îl iartă pe atacator şi anunţă că este pregătit să-şi reia - în mod treptat - funcţia de la sfârşitul lui iunie.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Nu mă încearcă nicio ură faţă de necunoscutul care m-a împuşcat”, declară el, potrivit traducerii engleze a videoului, cu un aer calm, dar făcând pauze lungi.

”Îl iert şi îl las se se gândească la ceea ce a făcut şi de ce a făcut-o, în propriul său cap”, a continuat premierul slovac.

Robert Fico îşi acuză opozanţii politici de crearea unei atmosfere a ”urii” care l-a inspirat, în opinia sa, pe bărbatul acuzat că a încercat să-l asasineze.

”Nu a fost un atentat comis de un nebun”, declară el.

El adaugă că agresorul său ”era doar mesagerul răului şi urii politice pe care opoziţia frustrată şi fără succes din punct de vedere politic a dezvoltat-o în Slovacia”.

DOUĂ INTERVENŢII CHIRURGICALE LUNGI

Robert Fico a fost atins de patru gloanţe trase de aproape în abdomen, la 15 mai, în timp ce îşi saluta susţinătorii, la finalul unei reuniuni guvernamentale în oraşul Handlova (centru).

Presupus atacator, identificat de presa slovacă ca fiin poetul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost inculpat de tentativă de omor cu premeditare şi plasat în detenţie provizorie.

Robert Fico a fost transportat la un spital în oraşul Banska Bystrica, unde a suferit două intervenţii chirurgicale lungi.

El a rămas în convalescenţă, după care a fost transferat acasă la 31 mai, pentru a continua îngrijiri la domicliu.

”Dacă totul decurge cum s-a prevăzut, voi putea să reiau treptat munca între iunie şi iulie”, precizează în această înregistrare Robert Fico.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.