Premierul israelian Benjamin Netanyahu vizitează SUA în această săptămână sub presiunea atât a israelienilor, cât şi a administraţiei americane, pentru a pune capăt războiului din Gaza, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Netanyahu urmează să se întâlnească cu Joe Biden - dacă preşedintele şi-a revenit după Covid-19 - şi să se adreseze unei sesiuni comune a Congresului, fiind singurul lider străin care face acest lucru pentru a patra oară. Călătoria îi oferă o platformă pentru o resetare cu Washingtonul, după luni de tensiuni legate de abordarea sa dură faţă de război, şi o oportunitate de a încerca să convingă israelienii că nu a subminat relaţiile cu cel mai important aliat al lor. Dar este umbrită de decizia preşedintelui Biden de a nu solicita realegerea, subliniind incertitudinile politice cu privire la următorul partener al Israelului la Casa Albă şi posibil eclipsând o parte din atenţia acordată vizitei dlui Netanyahu. Până în momentul în care s-a urcat în avion, prim-ministrul a beneficiat de multă atenţie nedorită în Israel. Un torent de proteste i-a cerut să rămână acasă şi să se concentreze asupra unui acord de încetare a focului cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni. ”Până când nu va semna acordul care se află pe masă, nu văd cum ar putea să ia avionul şi să zboare peste Atlantic pentru a se adresa haosului politic american”, a declarat Lee Siegal, unul dintre membrii familiei care a ieşit să demonstreze. Fratele său Keith, în vârstă de 65 de ani, este captiv în Gaza. Călătoria este o mişcare politică, a adăugat el, cu excepţia cazului în care dl Netanyahu încetează să mai fie un „obstacol” şi semnează acordul de încetare a focului. Siegel a reflectat opinia larg răspândită conform căreia Netanyahu încetineşte procesul din propriile motive politice, provocând nelinişte negociatorilor săi atunci când a impus recent noi condiţii în discuţiile care păreau să înregistreze progrese.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.