O sculptură în ceară a lui Abraham Lincoln realizată de către Sandy Williams IV s-a topit parţial din cauza căldurii puternice de la Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această sculptură de aproape doi metri înălţime, care cântăreşte un pic peste o tonă, este o copie a statuii de la Lincoln Memorial, instalată în faţa sediului Şcolii Elementare Garrison, în cadrul expoziţiei ”40 Acres: Camp Barker”.

Camp Barker, o tabără de refugiaţi în tmpul Războiului Civil, este în prezent situl Şcolii Primare Garrison.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Expoziţia vrea să amintească istoria locului, folosind arta ca vector al memoriei şi reflecţiei.

Cultural DC, organizaţia care se află la originea comenzii sculpturii în ceară a lui Abraham Lincoln, a anunţat că această operă a fost concepută pentru a se consuma încet, ca o lumânare, în timp.

Însă temperatura extrem de mare a accelerat acest proces.

În mod normal, ceara folosită începe să se topească la 60°C.

Însă temperatura înregistrată weekendul trecut la Washington a atins doar 38°C, iar expunerea direct în soare a statuii şi amplasamentul acesteia au fost de ajuns să provoace o deformare semnificativă.

Mai întâi capul, iar apoi un braţ, scaunul şi un picior ale statuii s-au topit din cauza căldurii.

”N-am crezut că temperaturi de aproximativ 37°C vor topi statuia”, a declarat Reuters directoarea generală şi conservatoarea organismului CulturalDC, care a comandat expoziţia, Kristi Maiselman.

Opera, care are 1,80 metri înlţime şi îl reprezintă pe cel de-al 16-lea preşedinte al Statelor Unite face parte dintr-o serie de statui de ceară realizate de către artistul american Sandy Williams IV.

Statuia a fost pusă la umbră pentru a fi reparată.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.