Nava de salvare a ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a salvat, în noaptea de duminică spre luni, 369 de migranţi - inclusiv un sugar, doi copii şi 110 de minori neînsoţiţi, originari dn Egipt, Bangladesh şi Eritreea -, în urma unei operaţiuni de salvare de câteva zile, şi are la bord, în total, 572 de persoane, a anunţat ea pe Twitter, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ultima salvare a vizat un ”vapor mare de lemn”, semnalat duminică după-amiaza ”în pericol, în regiunea de căutare şi salvare a Libiei”, declară AFP un purtător de cuvnt al ONG-ului.

Această ambarcaţiune a fost reperată pe aradar, iar apoi vizual, duminică noaptea, iar operaţiunile de salvare au durat cinci ore.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Între cele 369 de persoane pe care le-a asalvat nava se află nouă femei, un sugar, doi copii şi 110 minori neînsoţiţi, originari din Egipt, Bangladesh şi Eritreea, potrivit SOS Méditerranée.

Ocean Viking a salvat duminică după-amiaza alte 71 de persoane, aflate în pericol, într-o ambarcaţiune de lemn extrem de încărcată, în zona de căutare şi salvare a Maltei.

Persoanele din această ambarcaţiune fugeau din Libia, de unde auplecat cu trei zile mai înainte, fără apă sau hrană la bord, şi erau epuizate la momentul salvării.

La 1 mai, Ocean Viking a debarcat în Sicilia 236 de migranţi salvaţi pe mare. Nava a petrecut apoi câteva săptămâni la ţărm la Napoli, unde a fost supusă unor lucrări, după care a pornit pe mare către Marsilia.

ONU a criticat recent Libia şi Uniunea Europeană (UE), cărora le-a cerut să-şi reformeze operaţiunile de căutare şi salvare la Marea Mediterana, denunţând faptul că actualele pratici îi privează pe migranţi de drepturi şi demnitate, atunci când nu îi ucid.

De la începutul lui 2021, 866 de migranţi au murit la Marea Mediterană, în timp ce încercau să treacă în Europa, potrivit unor date de la Organizaţia Unternaţionaă a Migraţiei (OIM).

SOS Méditerranée dă asigurări că a salvat peste 30.000 de persoane începând din februarie 2016, mai întâi cu ajutorul navei Aquarius, iar apoi cu ajutorul navei Ocean Viking.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.