Liderii Coreei de Sud, Japoniei şi Statelor Unite au emis duminică o declaraţie comună care marchează aniversarea summitului lor de la Camp David şi şi-au reafirmat angajamentul de a aborda în comun provocările regionale, a declarat biroul prezidenţial al Coreei de Sud, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Principiile privind cooperarea trilaterală stabilite la summit-ul de anul trecut continuă să servească drept foaie de parcurs pentru cooperarea celor trei ţări, se arată în declaraţia emisă de biroul preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol.

”Ne susţinem angajamentul de a ne consulta cu privire la provocările regionale, provocările şi ameninţările care ne afectează interesele colective şi securitatea”, se arată în comunicat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preşedintele american Joe Biden, prim-ministrul japonez Fumio Kishida şi Yoon s-au întâlnit pe 18 august şi au convenit să aprofundeze cooperarea militară şi economică şi să ia o poziţie unită împotriva puterii în creştere a Chinei şi a ameninţărilor de securitate din Coreea de Nord.

Presa sud-coreeană a declarat că liderii intenţionează să se întâlnească din nou în acest an, citând surse anonime, dar a spus că nu este încă clar când, mai ales că Kishida a anunţat că îşi va prezenta demisia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.