Kremlinul a declarat joi că promisiunile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a crea "o adevărată Uniune Europeană a Apărării" în cazul în care va câştiga un al doilea mandat, vorbesc despre starea de spirit din Europa faţă de militarizare şi confruntare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un document care prezintă programul său înaintea votului Parlamentului European pentru acordarea unui nou mandat, Ursula von der Leyen a declarat că efortul de apărare va include proiecte emblematice privind apărarea aeriană şi cibernetică în următorii cinci ani.

CITEȘTE ȘI Ursula von der Leyen promite un scut aerian în cadrul unei noi iniţiative UE în domeniul apărării şi confirmă că vrea să numească un comisar pentru apărare
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că documentul reflectă "priorităţile în schimbare" ale Ursulei von der Leyen şi a spus că propunerile sale dau o "coloratură militară" Uniunii Europene.

Propunerea "confirmă atitudinea generală a statelor europene faţă de militarizare, escaladarea tensiunii, confruntare şi dependenţa de metodele de confruntare în politica lor externă", a spus Peskov. "Totul este destul de evident aici", a adpugat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Deşi Rusia nu reprezintă o ameninţare pentru UE, acţiunile statelor membre cu privire la Ucraina "exclud orice posibilitate de dialog şi de luare în considerare a preocupărilor Rusiei", a reproşat Peskov. 

"Acestea sunt realităţile în care trebuie să trăim, iar acest lucru ne obligă să ne configurăm abordările de politică externă în consecinţă", a punctat reprezentantul Kremlinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.